dissabte, 28 de febrer del 2009

Segur, te coses bones...






Restaurant LO MAM, potser un gran desconegut pels veïns de Segur i Calafell.

Aquesta setmana ha estat protagonista del programa Cuines de TV3

Està ubicat dins del espai de la Pensió Lleida.



Amb el nou mil.leni la jove generació, preparada a l´Escola d´Hostaleria, a més de práctiques a diferents països s´ha acondicionat una petita sala de restauració (Lo Mam) per començals, reunions familiars i d´empresa que desitgin una carta creativa o una cuina d´autor.

També podem trobar una Cuina Tradicional al Restaurant (Pensió Lleida) on s´elabora un Menú a diari amb productes frescos i de temporada.

Tots dos Restaurants están oberts al públic de 13:30 a 15:30 i de 20:30 a 22:30, tots els dies de la semana excepte Diumenges nit i Dilluns tot el dia.

Fem Menús i preus especials per a grups i Empreses amb pressupostos a la seva mida, sense cap mena de compromís.

Tot tipus de celebracions, Banquets, batejos, comunions… fins capacitat per a 80 Persones.



Com a Pensió no ho puc valorar, però com a restaurant hi vaig anar el dijous passat sortint del ple municipal ... uffffffffff, amb un mal de queixal que deu n'hi do !!!, he de reconeixa que ham van fer passar el "mal sabor de boca" que duia (mai, tant millor dit ....), m'hi va portar una bona amiga del poble i varem estar de somni!!!, un ambient tranquil, seré, gaudint d'espai, llum, tranquil·litat i bona cuina !.
Un menú diari de 12 €, que consta de uns entrants, 1º, 2º plat i postres, beguda inclosa i una carta de categoria.
Os explico el que vaig demanar, menú diari, un entrant amb sopa casolana, uns creps d'espinacs hummm!!!, filets d'orada a la planxa, de vici !!! i un postre sorpresa, boníssim !!!!!!!!
Tot presentat amb una distinció que no desmereix amb res als reconeguts restaurants d'arreu de l'estat, la qualitat del producte immillorable, i un tracte casolà i familiar, potser l'únic que li mancava era gent al seu menjador, per axó vull donar-li humilment des de aquest bloc difusió, perquè a vegades al costat, ben a prop nostre, hi han grans desconeguts que ofereixen el millor.
Amb això no vull dir que els demès restaurants de la zona no es mereixin atenció, hi ha de tot i alguns s'hi menja d'allò molt be però LO MAM, el coneixen ben pocs veïns i avui tenia ganes de parlar d'ell.



dijous, 26 de febrer del 2009

Zona d'estacionament


Sembla ser que hi haurà zona per aparcar de lliure disposició, per donar cobertura als veïns i veïnes usuaris del tren, està prou be l'oferta que fa aquest equip de govern i ens sembla engrescador el projecte de remodelació de la zona.

Amb aquest sentit i escoltant també les actuacions previstes, per fer en breu dos passos soterrats per creuar les vies ferroviàries, el manteniment que amb esforç, però sense oblidar-se'n volen anar fent amb els vials, reconeixent i amb una actitud positiva per posar-hi mesures a la manca absoluta que hi ha d'equipaments, hem de pensar i desitgem creure que Segur pot, d'aquí un temps, lluir un aspecte més adient.

Tot es veurà..., poc a poc es reflectirà, el que ara només son projectes, si es van transformant amb realitat !

diumenge, 22 de febrer del 2009



SOMS ELS MILLORS !!!
ESTEM MOLT SATISFETS!!!
HEM REBUT UN GRAN RECOLZAMENT PER PART DE DE LA MAJORIA DE COMPARSES QUE HAN FORMAT PART DEL CARNAVAL.
GRACIES A LES ENTITATS I VEÏNS/ES QUE HAN FET POSSIBLE AQUEST ACTE,
EL MISSATGE HA ESTAT DONAT!!!
VOLEM QUE LA RUA PASSI PEL CENTRE DE SEGUR

divendres, 20 de febrer del 2009

HA MORT LA RUA A SEGUR


Volem fer-nos ressò d'aquesta proposta, que parteix de la indignació del veïns i veïnes de Segur, farts de veure com es retallen les activitats de fa molts anys i formen part de la nostre tradició i patrimoni, no es excusa el escàs pressupost que hi ha, sempre li toca retallà a Segur !!! LLEGIU - Ya basta de que siempre pague Segur - Carnaval 2009


El carnestoltes a Segur ha mort !!!,
si més no, està més borrós que la imatge i lentament anirà perdent la seva identitat fins desaparèixer del tot, potser!



No és tolerable


No és tolerable !

Deu n’hi do el xàfec i allau de noticies que aquestes últimes setmanes ha donat la premsa, arrel de les declaracions
d' Àngels Andreu. Els veïns estan aclaparats.
Molts es pregunten que hi ha de veritat en tot axó, altres coneixedors de lo que hi ha, espantats no en volen ni parlar. Uns altres creuen que tot seguirà igual, que tant si hi ha veritats en les declaracions de Andreu com si no, no se’n traurà res en clar.

Com AVSU, igual que molts veïns i veïnes, estem a l’espera dels propers esdeveniments. Això s’escapa del nostre àmbit, però no podem de deixar de mostrar una dolorosa sorpresa al comprovar que en línies generals la situació es del domini públic per a molts i que, els uns pels altres i per diferents motius, s’ha estat callant i tolerant, més aviat per por i per represàlies.
Prou surrealista és tot plegat, però no hem de oblidar que la realitat tanmateix supera la ficció.
Volem que tot s’esclareixi i poder confiar amb la justícia i els nostres polítics, tret que cadascú tingui una ideologia o un altre.

Com a ciutadans volem poder dormir tranquils, sense por a dir el que es pensa, es terrible que la por s’infiltri al dia a dia dels veïns, no hem de tolerar allò de com més sé, més he de callar.


Aquesta carta ha estat publicada avui divendres 20/02/09 al diari Baix Penedés
Per a molts a resultat desbordant el tema i el que publiquem és, la sensació tremendament inquietant de POR que hem trobat, amb molts veïns i veïnes de tot el municipi.

Be, ara no obstant es dia de disfresses i com molt be publica ICV des de el mateix diari i que aquest bloc també ho subscriu tornant a mostrar el seu desacord, "... la rua d'avui divendres al seu pas pel centre de Segur ha estat anul·lada".

Molt bo el article del "savi" el tothosap, explicant.... que a Segur tampoc hi ha càmera del temps TV3, com a Calafell, i sucgereix anar de mani..., jajajajajajaja !

dijous, 19 de febrer del 2009

POTSER UN FIL DE LLUM ...?











































Desitjo no haver-me de penedir per fer aquest comentari, ni per donar aquesta opinió.





Ahir al vespre, si hagués estat la primera vegada que assisteixo a una reunió informativa, a un ple, o a una reunió per tractar temes municipals, hagués dit que,

que contenta que estic de ser veïna de Calafell i viure a Segur !!!!!!!!!



El proper dimecres 25 de Febrer hi haurà altre reunió pels veïns !!!!



L’exposició per a mi, va ser exemplar, moltes de les circumstancies, realitats i necessitats comercials i veïnals, varen estar reflectides en la presentació del acte.

El mes important... , desprès de que finalitzin les obres, tindrem a on anar a aparcar, ens varen dir que L’Ajuntament disposarà del solar del Hotel Segur, per quasi be 100 places de pàrking, i fer a planta, zona d’equipaments.

-El solar de on es guardaven els estris quant la construcció de la

C-31, serà destinat també a Pàrking.

-Es parlar d’un terreny, ara abandonat i mort de fàstic dins de la

zona per poder-hi també estacionar els cotxes.

- El carrer Abaixador, m’entres durin les obres no serà zona blava

-Es trasplantaran el plataners al Torrent de la Casa Vella..., i un llarg etc que forma part de la remodelació de la zona: mobiliari urbà, contenidors, soterrats, soterrament dels fils elèctrics, embornals, en fi bastant correcta, ja era hora !

El projecte es una aposta atrevida i mirant al futur, i també jo amb dic, clar que hi falten més coses a Segur !, son molts anys de retràs sense fer-se res o fetes de forma força barroera.



Frases del alcalde

“Durant molt anys s’ha dut a terme la cultura del totxo...”

“Volem aixecar la qualitat de on vivim”

“ ...aquesta població creix més de 1.000 persones per any i falten

serveis i no hi han solars”

“...en cop d’esquitxar tot el municipi...”, amb millores perxejant el municipi,

la aposta d’aquest equip de govern es fer una remodelació integral d’un “tros”de Segur per transformar-lo amb un eix comercial de futur i qualitat.

-Tot seguit assegurant que no finalitzaran aquí les millores per Segur.

Si aquest es el primer pas per tirar endavant i no ens hem de estar escoltant, la resta de la nostre vida que – hem fet, hem fet, hem fet...., sempre referint-se al mateix, per mi...aquesta vegada, felicitats !



La meva opinió com a veïna:

Calafell, ens agradi o no es un municipi, amb 3 perfils de habitants, els de tota la vida o/i fills d’aquí, els “nouvinguts” (paraula que no m’agrada ...) residents, i els de segona residencia i turisme esporàdic (aquest últim ben escàs, per cert), i amb 4 nuclis diferenciats amb les seves particularitats i necessitats, Calafell Poble, Calafell Platja, Segur, i Urbanitzacions.

El polític sigui del color que sigui, que no sàpiga conviure amb aquestes circumstancies i atendre les necessitats de cadascun dels nuclis esmentats ho te més que fotut !

Entre els 4 nuclis formem un poble, entre nosaltres hem conviure i vull fer menció de Calafell somos todos.i El Blog de Calafell, i els nostres polítics han de donar exemple, si axó no es eixís , no anem pas be.

M’agradaria pensar que les paraules de ahir a la reunió no se les endurà el vent, i que la dinàmica que seguiran serà la de fer un repartiment d’inversions equitatiu i equilibrat, no tant sols amb aquesta “grossa” del govern Zapatero, que ja tocava!, si no quant es tanquin el pressupostos anuals ............ !!!!

El APUNT.

Fer una crida a l’empadronament !!!, perquè es molt evident que amb el pagament del IBI, no hi a prou per poder tirar endavant com cal, es necessiten els diners del estat i la Generalitat, axó va íntimament lligat al nº de persones empadronades. S’ha dit que es incentivaran als empadronats, aquest pot ser un bon camí per consciencià a la població per tal que s’empadroni.

dimecres, 18 de febrer del 2009

Carnaval a Segur ?



Publicat a EL PUNT

Critiquen la suspensió de la rua de carnaval de divendres a Segur de Calafell

A.P.. Calafell

L'agrupació local d'ICV a Calafell ha criticat la decisió de l'Ajuntament de suspendre la rua de carnaval que, en els darrers anys, s'ha celebrat el divendres de carnaval al barri de Segur de Calafell. Enguany, el consistori ha optat per eliminar aquesta desfilada i unir les celebracions d'aquest nucli amb les de Calafell Platja. Així, per dissabte de carnaval s'ha programat una rua que s'iniciarà a Segur i discorrerà pel passeig marítim fins a Calafell Platja per tal de «reforçar la façana marítima com a lloc de trobada», segons el tinent d'alcalde de Turisme, Àngel Verge.

Els ecosocialistes, però, critiquen que la mesura afectarà directament «el nucli més poblat del municipi», i temen que la decisió suposi a la llarga la desaparició de les celebracions de carnaval a Segur de Calafell.

Des de les associacions de veïns d'aquest barri també s'ha lamentat la decisió de l'Ajuntament. «És un recorregut absolutament mins i que no passa pel centre del poble», afirma Sònia Mirambell, presidenta de l'associació de veïns de Segur de Calafell i Urbanitzacions. «Entenem que s'hagi d'estalviar, però no que sempre li toqui rebre a Segur», sentencia.

dimarts, 17 de febrer del 2009

Fons estatal i Participació Ciutadana































El Punt publicava aquest article





Cada cop es més
complexa e inexistent el diàleg...

Des de Juliol no hem rebut resposta a la instancia que varem entrar, amb la proposta de un Reglament de Participació Ciutadana.

Recull dels arguments presentats :



… Per això en el marc del mandat constitucional, són els poders públics a qui correspon facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social. En aquesta línia, i sense menyscapte de la representativitat concedida per el poble de Calafell als seus representants polítics per a la gestió i administració dels interessos del nostre municipi, el present Reglament, deuria de ser instrument útil per a una informació fluida i veraç entre Ajuntament i els seus veïns, així com organitzadora de la participació veïnal en la gestió municipal. ...


En aquest sentit sol•licitem : Que l'Ajuntament desenvolupi una filosofia de participació en totes les àrees d’actuació municipal tant individual com associativa, i elabori un Reglament de Participació Ciutadana, com a milers de municipis tenen, tant a Catalunya com a la resta del Estat. Calafell amb aquest àmbit no ha de ser diferent...



L’actual Alcalde el febrer de 2.003 ja ho demanava i ara...que passa ????????

Ens acabem de assabentar pel boca orella que demà a les 20h a les Dependències Municipals de Segur , hi ha una reunió pels comerciants i veïns de Segur per que ens expliquin el projecte que es dura a terme a Segur amb els diners del Fons Estatal.

Hem demanat per activa i passiva rebre informació municipal, dons..., ni tant sols està penjat a la web del Ajuntament, molts veïns ni se'n assabentat..



Mire-ho el que pensen els comerços i el que diu el regidor

i les associacions pensen...

Tot axó es d'avui, ja amb direu amb quina previsió després de haver estat aprovat sobre el dia 6, es concreten les reunions informatives amb els comerços i veïns..., amb escassa difusió i quasi be, un dia per l'altre .



divendres, 13 de febrer del 2009

Les sancions de la zona blava



Cunit a 03 de Febrer de 2009

A l’ Atenció del Il•lustre Senyor Alcalde
AJUNTAMENT DE CALAFELL
Plaça de la Vila, 1
43820-CALAFELL

Il•lustre Senyor Alcalde:

Em dirigeixo a Vostè, en qualitat de ciutadana de Cunit i com no, dels seus voltants, per a formular-li fermament una queixa. Em consta que el procediment legal per a aquests casos passa per emplenar una instància, però davant la premoria i la falta de temps material per a dirigir-me a l’Ajuntament de Calafell, ja que treballo tot el dia a Barcelona, he optat per aquesta via.
El divendres passat dia 30 de gener a la tarda, mentre estava realitzant uns encàrrecs enfront de la rostisseria SEGUR’84 en la carretera de Barcelona nº 84 de Segur de Calafell, una agent de la guàrdia urbana, identificada segons la multa com nº 6, em va multar per estacionar en la zona blava sense haver tret el tiquet pertinent. He de posar en el seu coneixement que la meva intenció no va ser en cap moment evadir el pagament d’aquest tiquet, si no que els parquímetres destinats per a això no funcionaven en tota la zona. Igual que jo, ens vam veure afectats uns quants ciutadans que intentem parlar amb l’agent i raonar el nostre motiu sense que per això, ens anul•lés la sanció, havent comprovat que, efectivament, els parquímetres estaven espatllats. Considero que és totalment injust que hagi de fermen càrrec d’aquesta sanció davant la impossibilitat de pagar l’estacionament i molt menys anul•lar-la tal com indicava el sobret que ens va adjuntar amb la multa. És desgavellat com Vostè ha de comprendre, que hàgim d’anar buscant un parquímetre sense saber quan de lluny pugui estar. Crec que el normal i correcte és que els reparin per a poder sancionar a aquell que incompleixi la normativa de l’estacionament de pagament amb la llei a la mà i amb tota la raó, però mentrestant, no és de justícia que ens multin. De la mateixa manera que els ciutadans tenim obligacions, també hauríem de tenir els nostres drets, i aquest és sens dubte un d’ells.

Per tot l’exposa’t, prego tingui en compte aquesta petició i la valori humanament com un ciutadà més, sol•licitant sigui revocada aquesta sanció amb caràcter general i per tant, a tots els efectes.

Per altra banda, adjunto fotocòpia de la multa i així mateix remeto còpia d’aquesta petició al Departament de Via Pública.

Esperant veure’m atesa i complaguda en la meva petició, aprofito aquesta ocasió per a saludar-los molt atentament,


Son molt nombroses las queixes que repetidament anem sentint pel carrer i ens arriben a nosaltres sobre situacions similars o que presenten irregularitats importants, les responsabilitats han de ser compartides tant per part dels ciutadans com pels agents i si un bon dia el parquímetre no funciona o te com també m’han dit molts veïns l' impossibilitat de acceptar el 20 cèntims d’€ en els parquímetres, dons ..., facin el favor de no anar a “saco”, poca formació de les persones que porten a terme aquesta feina, o be segueixen unes directius poc “civilitzades”, ara mateix acabo de rebre una trucada d’una veïna que m’explica que a la Av/ Catalunya han empaperat els arbres amb senyal de protesta, per la zona blava.
Facin les coses amb seny !

A part de ser “espoliat” aquest municipi, sembla que estem sotmesos a una inquisició per altre banda pròpia de l’edat mitjana.

(hi esborrat las senyes del denunciant)


dijous, 5 de febrer del 2009

Gairebé un any

Es com ho diria... es com es !...., se’ns ha qüestionat la nostre legalitat, sens ha aplicat normatives que encara no han estat aprovades de lliura expressió, s’ha manipulat el que dèiem...i sens ha donat el tracte (en lo dolent) d’un partit polític a la oposició, tant sols perquè portàvem als despatxos desprès de demanar entrevista, als diaris o al ple, las mancances i malestar de molts veïns de Segur i d’algunes de les urbanitzacions del municipi, ara per últim alguns “gurus”, sospiten, diuen que volem fer com en Bonilla.

Abans de que es compleixi el nostre 1º aniversari , el 7/03/2.009, AVSU defineix de nou, qui s’encarrega de què i com, senzillament per dur ordre intern entre nosaltres, cadascú diu la seva aportant opinió, si us plau que no es facin més lectures que no las hi ha.

Jo, amb faig ressò dels esdeveniments culturals, activitats pels infants i jovent, i actuacions laborals i d’un “varis” que tant Eva com jo ens repartirem com bones companyes.

Desprès de gairebé un any..., la nostre lectura no es pas del tot agradable !.

Sí, se’ns escolta en els despatxos d’algunes regidories, però ens hem guanyat, el mal rollo amb moltes altres, amb respostes poc clarificadores, quant las hi ha..



Seguim tenint el ferm propòsit de dur a l’Ajuntament la problemàtica tant general com personal, de tots els veïns que ho vulguin, col·laborar i organitzar accions culturals, solidaries i educatives per contribuir al desenvolupament del municipi.



El mateix equip de govern municipal ara reconeix, que Segur ha patit una manca històrica d’inversions, i si afegim l’escàs manteniment que hi ha, i hi hagut tant en els carrers com en els vials i serveis, es normal que els veïns estiguin molt molestos.



Som una Associació que tanmateix tenim inquietuds socials, educatives i culturals, dons, NO !, es veu que no s’han llegit prou be els estatuts de AVSU o no interessa i encara que es digui, dons ni cas !.

Així, no anem be!

A tots els equips, hi ha persones que “mosseguen” més uns/es que altres, i en aquest municipi també. Però que hi hagin accions “senzilles” que costi que algú les porti a terme perquè poden portar problemes, renoi !

I ara en ve una de molt sobtant, des de la regidoria de Cultura demanant cita prèvia per tractar diferents punts per poder participar i dur a terme diferents actes culturals d’interès general, se’ns ha comunicat que, donat que “reivindiquem només lo de Segur” dons que si tenim quelcom a dir ho expliquem tot en el Sr.Parera.

Desprès d’axó, hem tornat a trucar i expressant la nostre “sorpresa” amb majúscules ens diuen que, si , que ens atendrà el tècnic i que “cap problema”.

Un desgavell!, no es ho pensàvem pas..., de portes enfora anem aguantant,

però deu n’hi do !. Com ciutadana ho trobo reprovable, com membre d’una associació veïnal penso que axó no ha de passar.

Vull donar las gracies a tots el socis, simpatitzants i col·laboradors, que en aquest temps han estat i estant donant suport .





DONANT LA CARA

Este no es un bloc AVSU, éste es un bloc de una vecina de Calafell, que vive en Segur, que ha nacido en BCN y forma parte de la junta de AVSU.

AVSU, es una asociación vecinal, apolítica.
AVSU, no se transformará jamás en alternativa política.
AVSU, seguirá reivindicando mejoras para el municipio, distribución equilibrada de inversiones, ejercicios, actuaciones y políticas dignas y participación ciudadana.


Aquest no és un bloc AVSU, aquest és un bloc d'una veïna de Calafell, que viu a Segur, ha nascut a BCN i pertany a la junta de AVSU.

AVSU, és una associació veïnal, apolítica.
AVSU, no es transformarà en alternativa política.
AVSU, seguirà reivindicant millores per al municipi, repartiment de inversions equilibrades, exercicis, actuacions i polítiques dignes i participació ciutadana.