diumenge, 22 de setembre del 2019

ANOMENAMENT DEL PERSONAL EVENTUAL PER AL PRESENT MANDAT



L’Ajuntament de Calafell ha signat els nomenaments del personal eventual per al present mandat municipal, 2019-2023. Seran sis professionals que prestaran serveis d’assessorament en diversos àmbits. Aquestes persones s’incorporen a l’Ajuntament, però no esdevenen treballadors fixes, ja que poden ser cessats en qualsevol moment i cessen, de totes formes, quan cessi l’autoritat que els nomena.

D’acord amb la legislació vigent, l’Ajuntament podia comptar amb fins a 7 eventuals. L’actual govern no ha volgut exhaurir aquesta xifra, ja que “no es tracta de col·locar gent, sinó de reforçar certes línies d’acció que el gover creu importants, en àmbits com la transparència, l’esport local, el turisme o la participació ciutadana”, diu l’alcalde, Ramon Ferré.

Ferré afegeix que “hem buscat professionals de trajectòria contrastada, la meitat dels quals ja ha prestat serveis, com a externs, en el passat mandat”. I ha afegit que “part d’aquestes funcions ara es pagaran amb un sou, del capítol 1 del pressupost, però fins fa poc es cobrien amb contractes externs, a càrrec del capítol 2. Per tant, la despesa no puja tant”.

L’alcalde ha destacat el nomenament de l’activista veïnal Sònia Mirambell com a assessora de participació ciutadana. “Hem preferit un perfil d’activista social, que no un de tècnic de despatx, per a fer participació real”.

L’assessor de comunicació serà Jordi Nin. El cap de premsa, Toni Gallardo. El lloc d’especialista en mitjans audiovisuals recau en Carles Bisbal. D’assessor d’esports hi serà José Manuel Abascal. A la plaça d’assessora de turisme hi serà Ester Sáez. I a la d’assessora de participació ciutadana, l’esmentada Sònia Mirambell.

dimarts, 10 de setembre del 2019

AQUEST DIJOUS PLE ORDINARI



L’Ajuntament de Calafell celebrarà, dijous 12 de setembre, sessió plenària ordinària. El ple començarà a les 17 hores, a la sala de plens, a les dependències municipals del nucli de la Platja. La sessió podrà seguir-se en directe mitjançant la tradicional transmissió radiofònica de Calafell Ràdio (107.9 FM i www.calafell.tv), però també per streaming: calafell.tv/calafelltv/

L’ordre del dia és el següent:

1. Aprovació actes anteriors.
1.1. Ple2019/12 extraordinari 27/06/2019
1.2. Ple2019/13 ordinari 11/07/2019
1.3. Ple2019/14 extraordinari amb urgència 29/07/2019

2. Rectificació de l’error material de l’aprovació de la memòria i el pla econòmic finacer per al període 2019 a 2020, que s’incorporen com a annex A) i B) del present dictamen.

3. Donar compte de l’informe de tresoreria sobre el compliment del terminis de pagament en el segon trimestre de 2019, d’acord amb la Llei 15/2010, de 5 de juliol, de modificació de la Llei 3/3004, de 29 de desembre, per la qual s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials.

4. Donar compte de l’informe de tresoreria sobre el període mig de pagament a proveïdors corresponent al segon trimestre de l’exercici 2019.

5. Donar compte informe d’execució trimestral 2019 - 2n trimestre.

6. Donar compte informe de seguiment anual del pla d’ajust 2012 - 2n trimestre 2019.

7. Donar compte del pla anual de control financer exercici 2019.

8. Donar compte de la informació a subministrar sobre el compliment de les previsions establertes a l’article 104.Bis LRBRL sobre el nombre de llocs de treball reservats a personal eventual. 1r trimestre 2019.

9. Donar compte de la informació a subministrar sobre el compliment de les previsions establertes en l’article 104.Bis LRBRL sobre el nombre de llocs de treball reservats a personal eventual. 2n trimestre 2019.

10. Proposta d’aplicació de l’increment addicional retributiu del 0,25% de conformitat amb el RDLlei 24/2018, de 21 de desembre.

11. Nomenament dels membres que formen part de la mesa de contractació permanent de l’Ajuntament de Calafell.

12. Proposta d’aprovació de l’expedient de desafectació del vehicle Renault Kangoo matrícula 3667 BGY.

13. Nomenament de jutge de pau substitut del municipi de Calafell.

14. Nomenament de representant de l’Ajuntament en el Concorsi de l’Àrea Residencial Estratègica La Barquera, a efectes de tramitar la seva dissolució.

15. Nomenament de la comissió municipal de delimitació de Calafell-el Vendrell.

16. Nomenament de la comissió municipal de delimitació de Calafell-Castellet i la Gornal.

17. Moció del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Calafell per a la creació d’una taula de treball del comerç local de Calafel.

18. Moció del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Calafell, per a la lluita contra el top manta.

19. Moció per sumar-se a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

20. Donar compte de les resolucions dictades des del darrer ple municipal (3504 a 4623).

21. Donar compte de les actes de la junta de govern local (27 a 34).

22. Precs i preguntes.

dilluns, 2 de setembre del 2019

OBERT EL PROCÉS PER A PRESENTAR PROPOSTES ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS



Aquest dilluns, 2 de setembre, comença el termini per presentar propostes als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell de l’exercici 2020. Fins al dia 15, qualsevol persona major de 16 anys, empadronada o no, pot fer la seva proposta, mitjançant la plataforma electrònica decidim.calafell.cat.

Recordem que només s’admetrà una proposta per persona. Enguany l’import que es posa a votació popular és de 500.000 euros i les iniciatives ciutadanes que es presentin poden arribar a tenir aquest mateix import. Han de ser necessàriament inversions, relacionades amb l’espai públic o la millora d’equipaments municipals.

Les propostes seran valorades pels serveis tècnics municipals entre el 16 i el 27 de setembre, per veure si són viables tècnicament i compleixen les condicions establertes. Les votacions, a les quals podran participar majors de 16 anys empadronats, seran del 7 al 20 d’octubre.

Per participar cal registrar-se a decidim.calafell.cat. Qui necessiti ajut o tingui dubtes, tindrà a la seva disposició un servei d’atenció telefònica o personal.

Els principals trets d’aquest procés participatiu

El ple municipal del passat 29 de juliol va aprovar el reglament que regirà els pressupostos participatius per a 2020. Aquests són els principals trets d’aquest procés:

El calendari
–El Ple de l'ajuntament aprova aquest reglament el 29 de juliol del 2019.
–Es poden presentar les propostes entre el 2 i el 15 de setembre.
–S'estudiaran les propostes entre el 16 de setembre i el 27 de setembre.
–Es podran votar les propostes entre el 7 i el 20 d'octubre del 2019.
–Al novembre, s'incorporaran les propostes al pressupost proposat pel 2020.

Quina quantitat es vota
Es podrà decidir sobre un 1% dels recursos ordinaris de l’Ajuntament. Actualment, són 500.000 euros.

Qui pot participar
–Per proposar, qualsevol persona, empadronada o no, major de 16 anys.
–Només s’admetrà una proposta per persona.
–En la fase de votació, persones empadronades majors de 16 anys.

Quines propostes poden presentar-se
–Necessàriament han de ser inversions.
–Relacionades amb l’espai públic o la millora d’equipaments municipals.
–De competència municipal i sobre béns de propietat municipal.
–Concretes i que donin resposta a una necessitat determinada.
–Que compleixin la normativa vigent.
–D’interès general.
–Viables tècnicament.

Quines propostes no poden admetre’s
–Les d’interès particular.
–Que ja s’estiguin duent a terme o previstes en el pressupost.
–Les que comprometin més d’un pressupost anual.
–Les que representin un cost elevat de manteniment, un cop realitzades.
–Si costen més de 500.000 euros.
–Les que siguin contràries a accions realitzades en els darrers anys, ni a les previstes en el Pla de Mandat.

Com es valoraran les propostes
–Ho farà una comissió tècnica formada per treballadors municipals.
–Si una proposta supera el màxim de 500.000 euros, es valorarà conjuntament amb els seus promotors si es pot reduir l’actuació.
–Davant de dues propostes similars, els serveis tècnics municipals valoraran conjuntament amb els promotors si es poden unificar.

Com es faran les votacions
–Passaran a la fase de votació les que compleixin tots els requisits.
–Podran votar persones majors de 16 anys empadronades al municipi.
–S’aniran seleccionant les propostes més votades fins exhaurir el pressupost de 500.000 euros.

EN MARCHA EL PLAN PARA ACABAR CON LAS "OKUPACIONES VACACIONALES" EN CALAFELL



Son casas unifamiliares, la mayoría propiedad de bancos que pasaron a las entidades porque los promotores no pudieron venderlas ni hacer frente los prestamos. Cerca de la playa y en muchos casos con piscina. Muy tentadoras como una segunda residencia okupa.

Una investigación realizada por el Ayuntamiento de Calafell y la empresa que gestiona el servicio de aguas ha constatado lo que denunciaban muchos vecinos: las okupaciones vacacionales.

Ayuntamiento, Policía Local y la empresa de aguas han elaborado un listado de lo que denominan «fincas conflictivas» para iniciar este mes un corte de agua en casas y edificios okupados. En la investigación se ha constatado que hay okupantes que sólo están los fines de semana y en periodos vacacionales, quizá porque tienen trabajo y vivienda habitual y propia en otras localidades el resto del año.
«Son casas con piscina, que tienen el agua pinchada a la red pública», como señala el alcalde Ramon Ferré.

Cortes de agua

Vecinos de Calafell también denuncian la situación porque cuando esas casas están okupadas suele haber ruidos de fiestas y desórdenes. El Ayuntamiento explica que la prioridad en los cortes de agua será en casas «que ya ha visitado la policía por denuncias de fincas colindantes, donde hay perros peligrosos o piscinas sin que haya un contador de agua».

Ferré añade que también por esas casas okupadas pasan diferentes personas durante las vacaciones por lo que se teme que puedan alquilarse y que en algunas haya quien se quedan todo el año.

Procesos lentos

Al ser casas titularidad de bancos los procesos judiciales van lentos. No hay un propietario que las reclame, por lo que la situación puede eternizarse. Pero desde el consistorio señalan que esas okupaciones disfrutan de unos servicios como la recogida de basuras, iluminación en calles y otros, por los que no pagan. Además de los pinchazos de luz y agua.

Por ello se impulsa un corte de agua a muchas fincas que la toman directamente de la canalización general sin contador.

Entre las prioridades de corte de agua que el Ayuntamiento impulsará este mes hay un edificio en la calle Po de Segur de Calafell que está totalmente okupado prácticamente desde que se acabó de hacer. Está a escasos metros de la playa y okupado durante todo el año. Ferré señala que es una de las prioridades del listado porque ha habido numerosos problemas con los residentes de la zona.

Rejas en las ventanas

Hace unos días los vecinos se sorprendieron al ver cómo en la ventanas de uno de los pisos se colocaban rejas y también había un vigilante de seguridad en la puerta. Los residentes en la zona explican que alguien haya adquirido el edificio y ahora impulse o haya acordado un desalojo.

El alcalde señala desconocer si alguna entidad financiera se ha hecho con el inmueble y pretenda un desalojo. En todo caso. Ferré explica que la Policía Local está atenta para controlar que las personas que puedan salir de ese inmueble no vayan a otras casas.

Sobre los cortes de agua en las fincas que ya están seleccionadas el Ayuntamiento señala que se empezarán a ejecutar en las próximas semanas con técnicos de la compañía acompañados de la Policía Local.