dimarts, 15 d’octubre del 2013

Instalarán cámaras en Calafell para vigilar el patrimonio municipal

Es un tema bastante delicado, pero el regidor de Seguridad Ciudadana, Paco Clavero, periódicamente mantiene una reunión con las AAVV de Segur, a la que asisten representantes de Mossos y Policía Local y donde nos informan de temas que afectan a la seguridad ciudadana y también escuchan las propuestas y quejas de los vecinos.
En la última reunión se trató este tema y las gamberradas que dañan nuestro patrimonio, alguna forma de control tiene que haber.
Ya se había hablado más de una vez de esto. Los vecinos de zonas como la ermita, el pabellón Jaume Vilamajó, la estación de Segur (pasos subterráneos y la plaza de la estación), nos han manifestado reiteradamente quejas porque parece que los gamberros actúan a sus anchas. Es por ello que en esta futura actuación, el ayuntamiento cuenta con todo el soporte de las asociaciones de vecinos.

dimecres, 21 d’agost del 2013

L' ajuntament controlarà les gosseres de Calafell per garantir que estiguin en condicions

 

Aquesta fotografia del Diari és de la gossera il·legal que hi ha al camí de Mas d'en Vives. Aquesta gossera està en uns terrenys municipals sense cap mena de llicència i en les condicions que es poden veure a la foto.

Una altra gossera, la del costat del Calafell Slide, tampoc compleix la llei quan, per exemple, a l'entrada hi ha gossos encadenats les 24 hores del dia. (DECRET LEGISLATIU 2/2008, article 5 L)

Una altra, la que està al costat de la C31, a tocar de la granja d'aviram desmantellada, tampoc reuneix els requisits que demanarà l'ajuntament respecte a condicions higièniques i sanitàries.

Hi han gosseres "zulo" que tenen els animals tancats i les associacions veinals de Segur, conjuntament amb la protectora Proccan de Cunit, ens vàrem adreçar a l'ajuntament per demanar solucions. Potser als caçadors no els agradi aquesta actuació, que respon a un criteri de respecte i benestar dels animals. Els gossos són essers vius, no una mercaderia ni un objecte que es pot deixar de qualsevol manera quan no es necessita i només se'l treu per anar de cacera. Malgrat que hem anat pel camí de la legalitat, amb molta paciència i respectant els tempos que demanava l'ajuntament, alguns caçadors s'han dedicat a escriure barbaritats i insults, propis d'eixelebrats. Cadascú es retrata tal com és. 

Ara, per fi, després de la reunió del passat 5.8 amb el regidor i tècnics de Medi Ambient, es pot dir que els gossos tancats en aquestes gosseres tindran unes condicions de vida una mica millors ja que l'ajuntament demanarà cada sis mesos una sèrie de requisits:
  • No es determina obligatorietat d'inscriure's com a nucli zoològic però sí que l'ajuntament en exercici de la inspecció i vigilància dels animals de companyia que li atorga la llei de protecció dels animals 2/2008 exercirà inspeccions semestrals de cadascuna de les canilles, avaluant el compliment de les condicions de manteniment dels animals 
  • S'ha requerit el cens de tots els animals que no estaven censats i es demana que portin un llibre de registre de tots els animals, llibre que serà revisat en les inspeccions semestrals 
  • S'ha demanat que presentin un programa d'higiene i profilaxi i manteniment de les instal·lacions (hi han gossos que dormen sobre els seus propis excrements i orins) 
  • S'haurà d'acreditar la gestió dels cadàvers i serà contrastada amb el llibre de registre S'han de subsanar les deficiències en els sistemes d'eliminació d'excrements i orins que s'han detectat

També farem un seguiment, amb l'ajut de protectores i voluntaris, de què es portin a terme aquestes millores. Han passat gairebé 3,5 anys d'ençà que vam començar amb el tema de les gosseres i, finalment, hem arribat a trobar una "entesa cordial"

Personalment vull agrair la tasca del regidor de Medi Ambient, José Antonio Jiménez. Tant en el tema de les gosseres, com en el rescat d'animals abandonats i la gestió d'adopcions, sempre ha mostrat una sensibilitat especial en el tracte i respecte pels animals. Sé que aquesta opinió és compartida per les altres associacions i pels membres del blog que han estat movent cel i terra per poder millorar una mica les condicions de vida dels gossos.


 Caseta amb gossos dins (c31) a tocar de la granja d'aviram

 Gossera a tocar del Calafell Slide


Gossera Mas d'en Vives

Gossera a prop de la C31

diumenge, 4 d’agost del 2013


(Diari de Tarragona, hoy p.23- CLICK AQUI PARA AMPLIAR)

Un año y medio hace ya de esta última mentira

vam contactar de nou amb el director, 
que ens va confirmar que Adif realitzaria l’obra aquest any 2012


dijous, 1 d’agost del 2013

Los alumnos de enseñanza secundaria de Segur tienen un problema. No es un problema reciente y por eso mismo parece que, al final, ya se han hartado de esperar a que los responsables den las soluciones correspondientes. El IES Segur, ahora IES La Talaia, consiste en unos barracones que iban a ser provisionales, en principio por muy pocos años. No es así.

 

Ya en el año 2010, la madre de un alumno nos decía : "¿oye, podríais poner que mis niños van a llevar 4 años en barracones?" Sí, por supuesto. Y así abrimos esta entrada titulada 4 años de barracones. Y, 3 años después, con barracones seguimos. Pero ahora entramos ya en el terreno de las promesas incumplidas y el hartazgo del alumnado. Hay alumnos que han cursado completamente su enseñanza secundaria en barracones. No hay una amplia biblioteca en el centro, hay alguna zona con goteras, falta espacio, ha habido inundaciones teniendo que salir con los bomberos o poniendo una pasarela de sillas sobre el agua. Y, año tras año, se escucha la misma cantinela "está previsto, es una realidad", etcétera. 

Los alumnos saben que ya hay dinero y terrenos destinados para la construcción del nuevo IES. De hecho, en noviembre de 2011 la Generalitat dejó adjudicadas las obras. Dice el equipo de gobierno que no hay dinero porque la Generalitat no ingresa lo que había previsto en el presupuesto. Sin embargo, en 2012 el ayuntamiento obtuvo un sobrante de casi 6.000.000 €. Podían haber hecho ya el instituto, adelantando el dinero como sucedió con el IES Camí de Mar.



Alumnos y profesores se han manifestado por diferentes motivos, en diferentes ocasiones. Desde la precariedad laboral (Mayo 2011) viendo que en esos barracones iba a más el número de alumnos y a menos el de profesores, hasta las innumerables quejas por cortes de electricidad, un día que nevó un poco, o bien otro que hizo bastante calor y también se quedaron sin suministro (en ambos casos, los alumnos fueron enviados a sus casas) y desde que las redes sociales están en boga, se pueden ver lamentables imágenes como ésta:


En enero de 2012 volvía a salir el asunto en prensa, cuando los alumnos y profesores manifestaban su temor a que esos barracones continuasen ahí y no se llevasen a cabo las obras del nuevo instituto, proyectado en el solar entre las calles Cúspide y Brasil. El actual equipo de gobierno había dicho que sí, pero de momento se ve que no. Ha terminado el curso 2012-13 y el próximo, volverán a estudiar en barracones porque del nuevo instituto no se sabe nada. El 14 de febrero de 2012 el ayuntamiento apuntó que las obras de construcción del nuevo instituto no tenían calendario fijado después de haber dicho lo contrario meses atrás.

Y así, año tras año. Curiosamente, el nuevo IES tiene todos los procedimientos preparados para el inicio de la nueva construcción pero no se ha hecho nada. Los que tienen la máxima responsabilidad en Enseñanza (Sandra Suárez) y urbanismo (Rafel Solé) o no han querido o no han sabido priorizar los intereses de los alumnos. Sí que se preocuparon, como de otras cosas, de darse lustre, bombo y publicidad de algo que, año y medio después, resulta que no es lo que querían vender...

Parece una historia similar al paso soterrado de la calle Pisuerga. Publican del paso que ya están en ello, que en 2012 se pondrá la primera piedra, de la misma forma que publican que en 2014 ya se dispondrá del nuevo instituto y en 2012 se desdicen. La realidad es que el paso y el instituto forman parte del misterio de las obras prometidas. Algunos dicen que se reservan estas actuaciones para la precampaña electoral y rascar votos. Ojalá que no sea cierto. Todos sabemos que dicen que no hay dinero hasta que se acercan las elecciones y entonces, oh milagro, sí hay dinero.

¿por qué no utilizan esos 6 millones sobrantes para el nuevo IES?

LLUEVE Y SE INUNDA

barracones durante años

pancartas de protesta 2011

instalaciones tercermundistas (nieva y se quedan sin luz ni calefaccion)

dimecres, 31 de juliol del 2013

C32, quan serà gratis ?

Consell d'alcaldes reunits amb el tema de la C32.

Instaran al govern a parlar amb ajuntaments.

Ja veurem, Olivella diu que farà moltes coses i després es queda tot així, com parat, a veure, si el que importa no és la foto, és que es faci.

Com l'institut

o el pas soterrat

o fer el pintat dels passos de vianant del plà de reordenació que són tots negres

Els alcaldes del Baix Penedès formen un lobby per la gratuïtat de la C-32 i l’AP-7


El Consell d’Alcaldes del Baix Penedès ha redactat un manifest per demanar al Ministeri de Foment i a la Generalitat la gratuïtat dels peatges de la C-32 i de l’AP-7 per als desplaçaments interns a la comarca mentre la N-340 no estigui desdoblada.
El president del Consell, Joan Olivella, assenyala que la institució comarcal és qui ha de liderar la reivindicació perquè amb les actuals N-340 i C-31 saturades es causa una pèrdua de competitivitat ja que les alternatives ràpides i segures de l’AP-7 i de la C-32 són de pagament.
El document recorda que en altres territoris són gratuïtes les autopistes per a trànsits interiors com en l’AP-7 entre Salou i Torredembarra o entre Vilafranca i Sant Sadurní, a més de la C-32 de Sitges a Vilanova.
El Consell Comarcal del Baix Penedès demana la gratuïtat del peatge de Coma-ruga, al Vendrell, fins a Torredembarra i fins a Cunit i el Vendrell.

o altres coses

diumenge, 24 de març del 2013

Per quan el nou institut?

Esperem que no sigui una altra d'aquelles promeses que només fan soroll. A Segur estem molt acostumats a aquest tipus de coses