dimecres, 16 de gener del 2019

RECÀRREGA GRATUÏTA PELS COTXES ELÉCTRICS A CALAFELL



L’Ajuntament de Calafell ja ha posat en funcionament els dos nous punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, situats a l'aparcament de l'antic hotel Segur, a la carretera de Barcelona, i a l'aparcament del mercat municipal de Calafell. El consistori ha anunciat que la càrrega serà gratuïta per tots aquells que tinguin una targeta que es pot aconseguir a qualsevol de les oficines d'atenció al ciutadà. Per obtenir la targeta cal presentar la fitxa tècnica del vehicle i el justificant del pagament de l'impost de circulació a Calafell.

Aliança de Municipis per a la interoperabilitat

La targeta, que també és gratuïta, té un nombre il·limitat d’hores de recàrrega. A més, és una targeta que es pot usar en altres municipis, ja que l'Ajuntament de Calafell forma part de l'Aliança de Municipis per a la interoperabilitat de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semi ràpida per a usuaris de vehicle elèctric. Amb aquesta col·laboració, qualsevol usuari pot accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya fent servir qualsevol de les targetes emeses pels ajuntaments de l'Aliança.

Amb aquest acord es facilita que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d'una mobilitat plena i que els usuaris deixin d'acumular targetes per carregar a les diferents instal·lacions promogudes pels municipis de Catalunya. Per tant, els usuaris d’aquest servei que siguin de Calafell podran fer servir les estacions de càrrega d’altres municipis adherits, i els d’aquestes localitats, els punts situats al municipi.

Estació pública al Vendrell, Tarragona i Cambrils

Aquest 2019 també està previst que es posin en marxa tres punts públics de recàrrega del vehicle elèctric al Vendrell, Cambrils i Tarragona, segons va avançar la Generalitat a finals del passat 2018. El Govern vol augmentar les estacions públiques per carregar els cotxes elèctrics, i preveu que a finals d'aquest any ja n'hi hagi més d'un centenar repartides per tot el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada