dilluns, 14 de gener del 2019

ACORD ENTRE MUNICIPIS PER AL CARNESTOLTES



Els ajuntaments del Vendrell, Calafell i Cunit han aconseguit coordinar, a la fi, els seus Carnavals. Aquesta era una demanda que hi havia els últims anys, especialment pels problemes que hi havia entre les rues del Vendrell i Segur de Calafell, que es feien el mateix dia, i que gairebé coincidien. Des de fa mesos, els tres consistoris, junt amb el de Cubelles, treballaven per fer una programació completa de tots els Carnavals, que aquest dilluns han presentat sota el nom de 'Carnaval al Penedès Marítim'.

D'aquesta manera, s'ha millorat la coordinació entre totes les rues. La del Vendrell, que enguany es farà el divendres 1 de març, s'avança mitja hora, i començarà a les 19.00 hores, mentre que la de Segur de Calafell es retardarà mitja hora i començarà a les deu de la nit. Amb això s'espera que els participants a les dues rues tinguin temps de desplaçar-se del Vendrell a Segur, un fet que l'any passat va ser molt difícil per a algunes comparses i carrosses. 

Coincidència de Cunit i Cubelles

El dissabte a la tarda hi haurà les rues de Cunit i Cubelles, que gairebé comencen a la mateixa hora, la de Cunit a les 18.30 hores i la de Cubelles a les 19.00 hores. En aquest cas, no s'ha optat per separar-les perquè el dissabte «és una dia en el qual hi ha molta demanda per participar, i així ens ho podem repartir entre les dues rues», ha explicat el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas. El mateix dissabte, a les deu de la nit, es fa la rua de Calafell Platja.

El diumenge 3 de març es farà la tercera i última rua de Calafell, la del poble, que comença a les cinc de la tarda. Els consistoris han editat un tríptic amb la programació de Carnaval dels quatre municipis, en el qual s'hi inclouen els espectacles infantils, els pregons del Rei Carnestoltes i els Carnavals Infantils. Es presentarà de forma conjunta a Fitur. També es busca un acord amb el gremi d'Hostaleria del Baix Penedès per aconseguir pacs de cap de setmana, de restauració i allotjament, per atraure els visitants.

La regidora de Turisme de Calafell, Maite González, ha avançat que un dels objectius de cara a l’any vinent es «unificar al màxim les bases de participació als Carnavals» per facilitar «la participació dels carrossaires i comparsistes». També es vol parlar amb l'Ajuntament de l'Arboç per sumar-se a la iniciativa, amb la seva rua del diumenge al matí.




L’Ajuntament de Calafell ha fet públic el programa del Carnaval d’aquest 2019, que se celebrarà entre el 28 de febrer i el 3 de març. El programa no és gaire diferent del d’anys anteriors, ja que l’únic canvi destacable és que la rua de Segur de Calafell sortirà mitja hora més tard, per acord amb el Vendrell, que avança la seva també trenta minuts, per facilitar que comparses i carrosses puguin assistir a les dues celebracions.

Recordem que enguany els municipis del Penedès Marítim (Calafell, el Vendrell, Cunit i Cubelles) han coordinat els horaris de les rues i promocionen de forma conjunta les seves festes de Carnestoltes. Més informació en aquest enllaç.

Aquest és el programa complet al nostre municipi:

Dijous, 28 de febrer de 2019

17:30 h, a la plaça de Catalunya
Xocolatada infantil

18 h, a la plaça de Catalunya
Espectacle infantil

19 h, a la plaça de Catalunya
Arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i pregó

Divendres, 1 de març de 2019

22 h, Passeig Marítim de Sant Joan de Déu amb el carrer Loira
Inici de la Rua del Carnaval de Segur de Calafell

Itinerari: Passeig Marítim de Segur, carrer Carme Desvalls, carrer Pablo Neruda, avinguda Catalunya, plaça Pau Casals, carrer Joan Maragall i final al Parc de la Casa Vella.

Dissabte, 2 de març de 2019

17:30 h, al pavelló poliesportiu Jaume Vilamajó
Carnaval infantil

22 h, Passeig Marítim de Sant Joan de Déu amb el carrer Mercè Rodoreda
Inici de la Rua del Carnaval de la Platja de Calafell

Itinerari: Passeig Marítim de Calafell, plaça dels Països Catalans, carrer Manuel Benet Ortiz, avinguda mossèn Jaume Soler, rambla Costa Daurada, Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, Carrerada d'en Ralet, carrer Doctor Dachs, carrer Sant Pere, avinguda Mossèn Jaume Soler; plaça de l’Estació i final a la cruïlla de la carretera de l’Estació i la carretera del Sanatori.

Diumenge, 3 de març de 2019

12:30 h, al Mercat Vell de Calafell
Carnaval infantil

17 h, Rambla Mossèn Jaume Tobella amb el carrer Alfons Mañé
Inici de la Rua del Carnaval del Poble de Calafell

Itinerari: rambla Mossèn Jaume Tobella, carrer Villarroel, avinguda de la Sínia, avinguda Vinya Llarga, Passeig de la Unió en sentit descendent fins a la carretera del Sanatori, Passeig de la Unió en sentit ascendent fins a l’esplanada del pavelló Joan Ortoll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada