dilluns, 7 de gener del 2019

CALAFELL I CUNIT FARTS DE LA TDT


L’Ajuntament de Calafell fa un estudi sobre la cobertura de la TDT al municipi, per reclamar solucions a la Generalitat, que és qui té les competències sobre telecomunicacions. Aquest estudi ha estat encarregat conjuntament amb Cunit, que pateix problemàtiques molt semblants a Calafell, i documentarà les deficiències de recepció del senyal televisiu, també pel que fa als canals existents que no arriben a la zona.

En els propers dies, pels carrers del municipi s’hi podrà veure operatius de l’empresa responsable de l’estudi, BCN Projecta Associats SL, prenent mesures. Faran servir un element especialment visible: una torreta desmuntable de 12 metres d’altura. L’Ajuntament ho fa públic perquè ningú se n’estranyi i recorda que la torreta de mesurament només estarà instal·lada provisionalment i per breu temps en els llocs on es munti.

La deficient recepció de la TDT a diverses zones del municipi és un dels principals motius de queixa de la ciutadania de Calafell. “Els repetidors existents funcionen correctament, llevat de les avaries puntuals que pot patir qualsevol instal·lació, però perviuen zones d’ombra on la TDT no es veu bé, a més de molts canals que no arriben”, explica l’alcalde, Ramon Ferré. Afegeix que “amb aquest estudi documentarem les mancances i reclamarem una solució definitiva”.


L’Ajuntament aprofita per recordar que la implantació de la telefonia 4G és la responsable del 90% de casos d’interferències en la recepció de la TDT. L’Administració central ha creat un procediment per solventar aquest problema, amb una solució gratuïta per qui el pateixi. Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega800, mitjançant el telèfon gratuït 900 833 999 (de dilluns a dissabte, de 9 a 22 hores) o mitjançat una webon també es poden comunicar les incidències (més informació aquí).



Els ciutadans de diversos nuclis de Calafell i de Cunit fa temps que es queixen de la deficient recepció de la TDT que tenen a les seves llars. És un problema enquistat que, fins ara, no ha trobat solució. L'últim intent dels ajuntaments dels dos municipis és un estudi sobre la cobertura que té la TDT a Calafell i Cunit, per reclamar després solucions a la Generalitat, que és la que té competències en l'àmbit de les telecomunicacions.

L'estudi ha estat encarregat a l'empresa BCN Projecta Associats SL, els operatius de la qual estaran prenent mesures pels carrers de les dues poblacions els pròxims dies. L'objectiu que tenen és documentar les deficiències en la recepció del senyal televisiu. A més de la mala recepció, també hi ha molts canals que no es poden agafar. Per agafar mesures, els tècnics faran servir una torreta desmuntable de dotze metres d’altura.

Una torreta de dotze metres d'altura

Des de l'Ajuntament de Calafell han volgut avisar als veïns de la presència d'aquesta gran torreta de dotze metres perquè ningú s'estranyi, afegint que només estarà instal·lada de forma provisional als llocs on es munti. L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que els repetidors existents «funcionen correctament, llevat de les avaries puntuals que pot patir qualsevol instal·lació, però hi ha zones d’ombra on la TDT no es veu bé, a més de molts canals que no arriben».

L’Ajuntament de Calafell també ha aprofitat per recordar que la implantació de la telefonia 4G «és la responsable del 90% de casos d’interferències en la recepció de la TDT». L’Administració central ha creat un procediment per solucionar de forma gratuïta aquest problema. Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega 800, mitjançant el telèfon gratuït 900 833 999 (de dilluns a dissabte, de nou del matí a deu de la nit) o mitjançat una web on també es poden comunicar les incidències. Es pot obtenir més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada