dimecres, 28 de febrer del 2018

UNA INICIATIVA SOLIDARIA



El mes pasado me propusieron escribir un artículo para la revista Infocalafell, que es la revista local de mi pueblo, me hizo tanta ilusión que dije que sí sin dudarlo pero sin tener ni idea de que escribiría... hoy ha salido la revista, ya me diréis que os parece mi artículo, que lo vuelvo a escribir por si en la foto no se puede leer bien.

“Cuando me propusieron escribir este artículo, no sabía muy bien de qué hablar, de fotografía, de Calafell, de la situación inmobiliaria, de por qué alguien se atreve a montar su propia empresa... Pero pensé, por qué no hablo de responsabilidad?

Todas las grandes empresas tienen una sección destinada a ayudar, obra social de la Caixa, Adecco y Seur con sus respectivas fundaciones, Repsol y su responsabilidad social, y así podría seguir hasta cansarme.

Cuando empecé en el sector inmobiliario conocí a personas que, más allá del amor por su trabajo, lo que tenían en común era que se dejaban la piel para intentar ayudar mediante labores sociales como Tákun de inmobiliaria Jaizkibel en San Sebastián, Ángel Piñar en Granada, o más cerca Begoña Ballesteros en Barcelona, o Vicente Agulló en Sitges entre muchos otros. Ellos se volcaban, entre otras, en campañas de recogidas de sangre, recogida de tapones, de alimentos y juguetes. Fue entonces cuando me di cuenta que no hace falta ser una gran empresa para intentar ayudar a la sociedad.

Cuando abrimos Finques Vicenç tenía claro que yo quería ser como ellos, así que, gracias a su ayuda contacté con la Fundación Seur para participar en su proyecto “Tapones para una nueva vida” siendo nuestra oficina un punto de recogida de tapones de plástico para ayudar a niños con enfermedades o minusvalías graves, que requieran tratamiento médico u ortopedias no contemplados por la Seguridad Social, y cuyas familias no dispongan de los recursos necesarios para acceder a ellos.

Desde que empezó, este proyecto ya ha recaudado más de un millón de euros, se han recogido más de cuatro toneladas y media de tapones de plástico y se ha podido ayudar a 139 niños.

Para que estos niños puedan seguir beneficiándose del tratamiento y, aún más importante, para llegar a todos aquellos a los que todavía no han podido percibir esta ayuda, todos debemos aportar nuestro granito de arena. Ya sea recogiendo tapones en nuestras oficinas, las pequeñas empresas que colaboramos con este proyecto, o guardando los tapones de los envases que consumimos en casa y llevándolos a un punto de recogida. Ya que en mayor o menor medida, ésta, es nuestra responsabilidad.”



Acceso a la página en este enlace

Punto de recogida en Calafell:

Avda. Sant Joan de Dèu 19 (Finques Vicenç)

dimarts, 27 de febrer del 2018

PROYECTO DE GRAN PARQUE URBANO EN LA PARTE ALTA DE SEGUR


L’Ajuntament de Calafell encarregarà a l’Institut La Talaia l’elaboració d’un projecte de recuperació i de paisatgisme per convertir en un parc urbà un centenar d’hectàrees situades a la part alta del nucli de Segur. Aquests terreys són un pulmó verd de propietat municipal i el centre tirarà endavant aquest projecte a través del cicle de grau mig de jardineria i horticultura que ofereix.

Les actuacions que es faran a aquesta gran zona verda inclouran la neteja i el desbrossament que sigui necessari, el tractament natural de l’espai, la replantació, la construcció de marges i la recuperació de camins. També hi haurà una retolació informativa i divulgativa i uns itineraris de natura, així com un programa d’activitats.

Els alumnes del cicle de jardineria i horticultura faran pràctiques en el desenvolupament d’aquest projecte. Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “tenint al municipi un cicle formatiu sobre aquestes matèries, és lògic confiar-li aquesta tasca, que estem segurs que faran molt bé i amb un carinyo especial”.

La zona és un corredor ecològic, que connecta amb el proper Parc del Foix, però pateix un nivell de degradació important: ha patit incendis al llarg dels anys i s’hi fan abocaments de runa o deixalles. Però a més és poc accessible i això dificulta que la ciutadania en pugui gaudir. El projecte ha de servir per revertir aquestes situacions.

El municipi va recuperar de l’especulació immobiliària aquest centenar d’hectàrees, arran de diverses convenis urbanístics que va negociar i signar a partir de 2001. D’acord amb la planificació vigent llavors, que provenia del creixement salvatge dels anys seixanta del segle passat, s’hi podien fer uns 2.000 habitatges. De fet, l’Ajuntament es va convertir en el propietari d’aquests terrenys, que van passar a ser zona verda i, en una petita proporció, sòl rústic. El Pla d’Ordenació UrbanIstica Municipal de 2011 va salvaguardar definitivament aquest pulmó verd.

NUEVO TERRENO PARA EQUIPAMIENTOS EN LA CALLE LOIRA DE SEGUR


L’Ajuntament de #Calafell aconsegueix la cessió d’un terreny de 3.000 metres quadrats al carrer Loira, al nucli de Segur. És una previsió del vigent POUM per generar sòl d’equipaments a un barri que no en té ni un metre quadrat. En primera instància, el solar es destinarà a aparcament. #CuidemCalafell #CuidemSegur


dilluns, 26 de febrer del 2018

PLENO EXTRAORDINARIO 26-02-2018

COMUNICAT DE LA GENERALITAT, NEUCAT EN FASE D´ALERTA

XXV CONCURS DE CARTES D´AMOR



Des de l'any 1993 que cada any per Sant Jordi es llegeix el veredicte del Premi de Cartes d'Amor. Aquest concurs va partir del programa de Calafell Ràdio, "La Biblioteca" que encapçalaven Carolina Rion i Serafina Badenas. Actualment són membres del jurat.

Al llarg dels anys, aquest concurs ha anat adquirint ressò i augmentant el nombre de participants que els darrers anys ha sigut de més dos-cents. La majoria de participants són de Catalunya, però donat que les bases del concurs contemplen poder presentar escrits en qualsevol llegua oficial de l'Estat Espanyol, n'arriben de tot l'estat, de Madrid, Andalusia, València, etc. i des de l'era Internet ens ha arribat alguna de Llatinoamèrica i Àfrica.

XXV Concurs de cartes d'amor - Bases 2018:

Gènere: Carta de qualsevol tipus d'amor. Queden exclosos altres gèneres com poesia, narrativa, etc. 
Categories: Júnior, menors de 18 anys, i sènior, a partir de 18 anys. 

Exclusivitat: Els treballs han d'ésser inèdits. Queden exclosos de participació els guanyadors de l'edició de l'any 2017. 

Idioma: Català i/o castellà. 

diumenge, 25 de febrer del 2018

ENCUESTA SOBRE EL IMPACTO ECONÓMICO DE LOS PEAJES DE LA C-32



El consell comarcal del Garraf està realitzant una enquesta sobre l’impacte econòmic que tenen els peatges de l’autopista C-32 en les comarques del Baix Penedès i del Garraf. És un treball més per continuar carregant-se de raó en la demanda de supressió d’aquests peatges, que totes les institucions del territori i les plataformes viàries que s’han anat creat consideren que perjudica el teixit econòmic i, per tant, la creació d’ocupació.

L’enquesta es tancarà el proper 5 de març. En principi està adreçada a les empreses, però els seus promotors creuen que també poden contestar-la els particulars. El document que adjuntem és un powerpoint sobre el qual pot escriure’s. Un cop complimentat, l’heu de remetre per correu electrònic al consell comarcal del Garraf, a l’adreça oth@ccgarraf.cat

Arxius adjunts


dissabte, 24 de febrer del 2018

EL PRÓXIMO LUNES, PLENO EXTRAORDINARIO




L’Ajuntament de Calafell celebrarà, dilluns 26 de febrer, sessió plenària extraordinària. El ple començarà a les 17 hores, a la sala de plens, a les dependències municipals del carrer Sant Pere 29. La sessió podrà seguir-se en directe mitjançant la tradicional transmissió radiofònica de Calafell Ràdio (107.9 FM i www.calafell.tv), però també per streaming: calafell.tv/calafelltv/.


L’ordre del dia és el següent:


1. Aprovació del contracte programa del servei de neteja d’edificis i dependències municipals, entre l’Ajuntament de Calafell i la societat Calafell Empresa Municipal de Serveis SA.
Arxius adjunts

CAMPAÑA EN CALAFELL PARA PEDIR UN CENTRO DE GRANDES DISCAPACITADOS




Un accidente laboral dejó a Miguel Angel Bejarano en una silla de ruedas en 2006. La discapacidad del 96% que sufrió le hace necesitar de ayuda para muchas de sus actividades.

La silla de ruedas eléctrica facilita algo de movilidad y de independencia, pero no es suficiente.

Con sus padres
Miguel Angel, vecino de Calafell, vive ahora con sus padres que le ayudan en su vida diaria. Pero el joven piensa en qué pasará cuando ya no tengan fuerzas.

El vecino de Calafell ha iniciado una campaña a través de la plataforma digital Change.org para recoger firmas y pedir que en el municipio haya una residencia preparada para atender a grandes discapacitados. ´

Adhesiones
La demanda ya se acerca a las 1.000 adhesiones que necesita Miguel Angel. Aunque cuantas más consiga, más fuerza podrá tener en su reivindicación. A través de las redes sociales numerosos vecinos y entidades de Calafell están reclamando ayudar a la recogida de firmas para tener la residencia en el municipio.

En toda la demarcación de Tarragona sólo hay una residencia con las características necesarias para atender a grandes discapacitados. Y sólo cuenta con 30 plazas. Algo totalmente insuficiente para las necesidades.

Otro centro
«Somos muchos los chicos y chicas con grandes discapacidades que no tenemos un lugar en el cual nos puedan cuidar y podamos hacer una vida digna», explica su campaña iniciada a través de Change.org.

Por ello Miguel Angel Bejarano destaca la necesidad de que en Tarragona haya otro centro con las condiciones necesarias para atender a estas personas. El vecino de Calafell señala que la nueva residencia podría estar vinculada al Institut Gutman o a la residencia Sant Salvador de Tarragona.

Además en el Baix Penedès hay un creciente aumento de población, lo que hace pensar en una incremento de la necesidad del equipamiento.

A través de las redes sociales los vecinos también piden implicación a los ayuntamientos de la comarca para que se sumen a la reclamación.

Acceso para firmar, en este enlace

dilluns, 19 de febrer del 2018

SE ACABÓ EL ETERNO PROBLEMA ENTRE SEGUR Y CALAFELL



L’Ajuntament de Calafell ha aprovat una planificació d’inversions a llarg termini, fins al 2023, basada en la distribució de les inversions municipals segons el pes demogràfic de cada nucli. El document calcula que cada any es podran invertir 4,7 milions d’euros, que s’obtindran mitjançant crèdits, i apunta projectes, la major part dels quals correspon a actuacions de millora dels espais públics, amb especial incidència a carrers i voreres, i a equipaments encara no existents a alguns nuclis o urbanitzacions. 

Quatre zones

Als efectes d’aquest pla, el municipi s’ha dividit en quatre zones, que corresponen als quatre consells de barri previstos pel reglament municipal de participació ciutadana. Així, una de les zones és el Calafell Històric, que inclou Poble, Platja, Prat de Calafell, Calafell Residencial, Vilarenc, La Sínia, Sindicat, Solà—Forcada, Masia de la Font, Miramar Residencial, Bonanova, Baronia del Mar i el Parc Empresarial. Té 9.570 habitants, que representen el 38,97% de la població, amb el qual disposarà cada any d'1.831.541 euros.

Una segona zona és la de Segur, que comprèn Segur platja, Segur muntanya i les Vil·les. Té 10.535 habitants, el 42,90% del total, amb el qual li pertocarien cada any 2.016.226 euros.

En tercer lloc hi ha Calafell Nord, on hi ha Mas Romeu, Calafell Parc, Valldemar, Montmar i Segur de Dalt—Les Brises. Suma 2.193 habitants, el 8,93%, i disposarà cada any de 419.704 euros.

Per últim, Calafell Centre, amb l’Estany, Mas Mel platja, Mas Mel muntanya, Bellamar, Bellamel, i Alorda Parc. Són 2.260 habitants, el 9,20%, amb una inversió pertinent de 432.527 euros. 

Ramon Ferré: «Una distribució equilibrada»

L’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat que «el pla de mandat es basa en la distribució equilibrada de les inversions, d’acord amb la població que tenen els nuclis, s'ha agafat aquest criteri com a referència, per a fer-ho el més fàcil i objectiu possible. Ferré afegeix que «el fet d'agrupar els nuclis en aquestes quatre zones, suposa poder disposar de prou diners per a fer inversions importants en import, en cadascun d'ells». També precisa que, si les actuacions superen els imports previstos anualment, «es podrien finançar de manera plurianual o buscant el consens de la resta de barris per a destinar part del finançament a aquelles inversions que poguessin ser d’interès per a tot el municipi».

Equipaments

El document aprovat recorda que, en els darrers anys, hi ha hagut un esforç per dotar el municipi dels equipaments necessaris. No obstant això, apunta que encara en resten alguns per a completar una distribució òptima en el territori i que la millora de la qualitat de vida de la ciutadania sigui equitativa. Per això, a cada barri es plantejaran els equipaments que falten per a construir o remodelar. En aquest capítol, hi haurà també els equipaments culturals i esportius que necessiten els nuclis més importants de població, així com els centres cívics dels barris que no en disposen.

L’espai públic

Però el repte més important del municipi en els pròxims anys, admet el pla de mandat, és l'adequació dels carrers i dels espais públics. S’han prioritzat projectes que ja té redactats l’Ajuntament i del Pla de Barris del nucli antic. Però també s’han incorporat estimacions pressupostàries de noves zones de carrers que cal arranjar i de passos de vianants soterrats per a creuar la via del ferrocarril, fruit de les converses amb les diferents associacions veïnals. També es preveuen parcs i espais verds, així com plans de mobilitat que cal projectar i definir. La redacció d’aquest pla de mandat és fruit d’una moció que va presentar el grup municipal d’ERC i que va ser aprovada en el ple del 5 de setembre del 2016. En el ple municipal d’aquest 16 de febrer, s’ha aprovat amb deu vots a favor (PSC, PP, UAM i regidor no adscrit), sis en contra (CiU, Ciutadans i CUP) i dues abstencions (ERC).

ENTRA EN FUNCIONAMIENTO EL NUEVO JUZGADO DE PAZ DE CALAFELL


El jutjat de pau de Calafell comença a funcionar aquest dilluns, 19 de febrer, en el seu nou emplaçament a les dependències municipals del nucli de Segur (carrer Joan Maragall 32). El trasllat soluciona la precarietat de les antigues oficines i estalvia, a més, un important lloguer anual.

A les dependències de Segur s’ha adequat un espai de més de 80 metres quadrats per a les oficines del jutjat. A més, la sala d’actes ja existent s’usarà per a les cerimònies, com les noces, que oficia el jutge de pau. L’Ajuntament ha invertit 6.166,77 euros en aquesta actuació.

Amb el trasllat, el jutjat aconsegueix un espai més ampli i en condicions i deixa l’actual local, al carrer Baix Penedès, que s’ha quedat petit i presentava, a més, un estat de deteriorament molt important. El canvi d’ubicació té també un altre sentit: més de la meitat llarga dels casos que atén el jutjat de pau provenen del nucli de Segur de Calafell.

El trasllat, a més, forma part del pla de l’Ajuntament per estalviar en lloguers, tot optimitzant l’ús dels seus propis edificis. L’objectiu d’aquest pla és estalviar 70.000 euros anuals, dels quals 6.000 corresponen al jutjat.