dissabte, 29 de setembre del 2018

DILLUNS DIA 1, PLE ORDINARI



L’Ajuntament de Calafell celebrarà, dilluns 1 d’octubre, sessió plenària ordinària. El ple començarà a les 17 hores, a la sala de plens, a les dependències municipals del carrer Sant Pere 29. La sessió podrà seguir-se en directe mitjançant la tradicional transmissió radiofònica de Calafell Ràdio (107.9 FM i www.calafell.tv), però també per streaming: calafell.tv/calafelltv/.

L’ordre del dia és el següent:

1. Aprovació actes anteriors.
1.1. Ple 2018/12 ordinari 03/09/2018

2. Donar compte de la informació a subministrar sobre el compliment de les previsions establertes a l’article 104.BIS LRBRL sobre el nombre de llocs de treball reservats a personal eventual.

3. Aprovació de la convocatòria de concessió d’ajuts a l’educació de caràcter individual, per al primer trimestre del curs 2018-2019.

4. Donar compte al ple del decret d’alcaldia 2018/3482 de resolució de discrepància i aixecament de l’objecció formulada per la Intervenció, amb l’aprovació de la despesa i reconeixement de l’obligació de la factura de l’empresa Transport Tarragona SA.

5. Moció que presenta el grup municipal de Ciutadans de condemna de tota la violència a Catalunya i per la convivència i el respecte entre tota la ciutadania.

6. Moció que presenten els grups municipals de PDeCAT-Convergència i Unió, Candidatura d’Unitat Popular i Esquerra Republicana de Catalunya, conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana i CDR Calafell, de proposar el nom de l’1 d’Octubre a la plaça situada al carrer Sant Pere, davant de les dependències municipals de Calafell Platja.

7. Donar compte de les resolucions dictades des del darrer ple municipal.

8. Donar compte de les actes de la junta de govern local (35 a 38).

9. Precs i preguntes.

divendres, 28 de setembre del 2018

FIRA DE VINS I FORMATGES (Dissabte i diumenge)

Recordeu que aquest cap de setmana, Segur de #Calafell celebra una Fira de vins i formatges. Serà a l’avinguda Catalunya. El nou certamen vol promocionar els productes d’alimentació de qualitat i proximitat. L’atracció principal seran els diferents expositors de vi de la Denominació d’Origen Penedès, de formatges i d’alimentació. Els assistents podran gaudir també d’un espai food truck (furgoteca) amb zona de pícnic i diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica. Dissabte, d’11 a 14 i de 17 a 21 hores. I diumenge, d’11 a 14 i de 17 a 20 hores. #CalafellésLleure #CalafellésGastronomia #CalafellésCultura


dilluns, 24 de setembre del 2018

DESCARTAN LA GRATUIDAD DE LA C-32



El estudio del Consell Comarcal del Garraf, con apoyo de la Diputació de Barcelona, para calibrar la afectación que los peajes de la C-32 tienen para el Baix Penedès y Garraf, concluye que la mejor solución sería implantar el sistema de pago de la viñeta.

Descarta la eliminación del peaje como solución. Considera que no beneficiaría a la movilidad, además de incentivar el uso del vehículo privado frente al transporte público, «aumenta las emisiones y la siniestralidad», pese a que la C-32 es la segunda vía más segura de Catalunya. Tampoco considera una solución equiparar el peaje de la C-32 al de la AP-7, lo que supondría una rebaja del 45% de la barrera de Vallcarca-Cubelles. «Esa reducción afectaría a la movilidad sostenible». El 90% de coches iría por la C-32, lo que exigiría un tercer carril y no contempla el cuello de botella que sería el peaje.

Es necesaria una estrategia que no empeore la movilidad, pero que disminuya la distorsión de la tarifa kilométrica. En todo caso el estudio señala el impacto negativo del peaje para los vecinos, empresas y economía comarcal. 

El tramo de C-32 entre Sitges y Calafell es un 40% más caro que uno similar en el Garraf y el doble que en el Alt Penedès. Además, entre 2011 y 2018 el peaje entre El Vendrell y Castelldefels ha subido el 18%.

La más cara

La C-32 es una de las autopistas más caras de Catalunya. Ya sólo en el tramo El Vendrell-Vilanova está por detrás de los túneles de Vallvidriera entre Sant Cugat y Barcelona.

Tiene una ambiciosa política de peaje con la lógica de la financiación de la inversión, pero no de una gestión de la movilidad. «Rebajar el peaje permitiría una amortización por captación de tránsitos», señala el estudio.

dissabte, 22 de setembre del 2018

YA HAY ONCE PROPUESTAS EN LOS PRESUPUESTOS PARTICIPATIVOS


Esta es la de ENCOAN para la protección y defensa de los animales.


Se pueden presentar y votar propuestas hasta el 30 de este mes, recuerda que hay que registrarse, tanto para las propuestas como para las votaciones.

dissabte, 15 de setembre del 2018

BAIX PENEDÈS, ¡MOVILÍZATE POR UNA PENSIÓN DIGNA!

EL BAIX PENEDÈS EN LUCHA POR LAS PENSIONES PRESENTES Y FUTURAS

¡POR QUE TAMBIÉN VA CONTIGO!


La "Marea Pensionista de Baix Penedès" te necesita en este próximo lunes día 17 en la concentración que tendrá lugar en la Plaça Vella de El Vendrell, que junto al resto de ciudades del estado será a las 11 h. para reivindicar que se garanticen unas pensiones que no pierdan poder adquisitivo y revalorizables al IPC real con un mínimo de 1.080 € según la Carta Social Europea.


 ¡NOS TIENEN QUE ESCUCHAR SÍ O SÍ!

Pensionistas de todo el país luchan por tu pensión, sin partidos, sin sindicatos, por que:

 ¡GOBIERNE QUIEN GOBIERNE, LAS PENSIONES SE DEFIENDEN!

Por tu futuro:

¡¡¡ NO TE QUEDES EN CASA !!!


Para más información visita nuestra web
también en facebook

dijous, 13 de setembre del 2018

DECIDIM CALAFELL

Per presentar propostes als pressupostos participatius 2019 de l'Ajuntament de #Calafell, i votar després, cal que us registreu en la plataforma electrònica decidim.calafell.cat Recordeu que enguany tot el procés serà exclusivament digital. #participació #transparència #decidimCalafell

dilluns, 10 de setembre del 2018

L´AJUNTAMENT LEGALITZA EL FUNCIONAMENT DEL BANC D´ALIMENTS



L’Ajuntament de Calafell ha aconseguit legalitzar el funcionament del Banc d’Aliments del municipi. El departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha emés aquest mes d’agost una resolució que culmina el procediment engegat per l’Ajuntament perquè el Banc compleixi plenament la normativa.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, explica que “han estat prop de tres anys de posar ordre a un servei que ens vam trobar en una situació caòtica”. Rubio recorda que “el juny de 2015 ens vam trobar sobre la taula fins i tot una inspecció oficial perquè hi havia 5.000 quilos d’aliments, provinents de les remeses rebudes el 2013, sense repartir. Així estaven les coses”.

Desprès d’això, explica la regidora ha calgut “trobar un local més adequat o redactar un reglament del Banc dels Aliments, perquè l’ús del servei tingui criteris objectivables. I també s’ha hagut d’incorporar el Banc al contracte programa dels serveis socials locals”.

Tot això, afegeix Rubio, “amb la pressió de no poder deixar de donar el servei ni un minut, tot i la precarietat que vam trobar, perquè hi ha unes 500 persones que ho necessiten setmanalment. Per això, hem hagut de signar convenis amb oenagés com la Creu Roja, que estan habilitades per a la prestació d’aquestes tasques i autoritzades a gestionar informació confidencial, com les dades de les persones usuàries. Per molt bona voluntat que hi hagués, no podia ser que persones o entitats culturals tinguessin aquestes dades”.

Avui, diu també, “l’ordre que hem posat no ha desembocat únicament en la legalització, sinó en el fet que el Banc d’Aliments no té llista d’espera. Tampoc en té el menjador social, un servei que funcionava a partir de l’absurd que feia vacances a l’estiu o per Nadal, com si les persones que han de menester aquest recurs poguessin passar sense menjar durant setmanes”.

L’Ajuntament també ha elaborat un reglament i unes bases del menjador social, per poder-hi derivar les persones adequadament, incloses les transeünts.

D’altra banda, l’Ajuntament vol informar de la situació descoberta a un pis de propietat municipal, on sense permís s’acumulava material divers, provinent pel que sembla de recollides realitzades per una entitat local o, si més no, per un particular que n’és membre. La situació va ser detectada quan es feia una inspecció ocular de diversos habitatges que té l’Ajuntament amb vistes a crear pisos d’emergència social. “La sorpresa va ser nostra quan vam trobar un munt d’estris i mobles vells, molts més que els que hi ha a qualsevol pis normal i corrent”, explica Rubio.

L’equip de govern va demanar als serveis tècnics i jurídics municipals si existia alguna mena de cessió o autorització per a l’ús d’aquest pis. La resposta va ser negativa. “Fins i tot es va consultar a l’anterior secretària municipal si recordava algun decret o acord provinent d’anteriors mandats i també ens va dir que no. Ningú a l’Ajuntament en sabia res”, afegeix la regidora. Davant d’això, es va ordenar recollir aquest material i canviar el pany.

“Poc desprès, ens va trucar el senyor Patricio Covarrubias per dir-nos que aquest material era de l’Agrupació Recreativa Cultural. Resulta sorprenent que aquesta persona o l’entitat usés un pis municipal sense cap autorització, més quan l’entitat té cedit un local de més de 200 metres quadrats, suficient per emmagatzemar el material que vulguin”, diu Rubio. I afegeix: “Resulta encara més sorprenent que ni el senyor Covarrubias ni l’ARC hagin badat boca sobre aquest pis ‘ocupat’ sense cap paper, i això que tenien contacte amb els serveis socials i en ocasions puntuals hi havien col·laborat, si més no fins a finals de 2016, desprès ja no”.

“La pregunta és com uns particulars o una entitat tenen les claus d’una propietat municipal. Potser per aquí trobaríem la politització que alguns ens volen atribuir a nosaltres... És un exemple més de com es feien algunes coses. Per bones que siguin les intencions, han d’haver uns mínims”, conclou Rubio.

divendres, 7 de setembre del 2018

¡ESTO MATA!

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2019


L’Ajuntament de Calafell posarà en marxa, el proper 18 de setembre, el procés de pressupostos participatius, pel qual la ciutadania decidirà una part de les inversions de 2019. El ple municipal d’aquest 3 de setembre n’ha aprovat el reglament que els regirà. És el segon cop que a Calafell es tira endavant aquest procés, després del realitzat l’any passat.

La gran novetat és que tant la presentació de propostes com la seva posterior votació es farà per internet, a través de la plataforma digital de participació decidim.calafell.cat. Qui necessiti ajut o tingui dubtes, tindrà a la seva disposició un servei d’atenció telefònica o personal.

Aquests són els principals trets d’aquest procés:

El calendari

18 de setembre
sessió informativa
19 h, a la sala de plens
Carrer Sant Pere 29

del 19 al 30 de setembre
presentació de propostes

de l’1 al 9 d’octubre
valoració propostes per part dels tècnics municipals

del 29 d’octubre a l’11 de novembre
votació

Quina quantitat es vota

Es podrà decidir sobre un 1% dels ingressos ordinaris de l’Ajuntament. Actualment, són 400.000 euros. No es valoraran propostes que costin més de 200.000 euros.

Qui pot participar

–Per proposar, qualsevol persona, empadronada o no, major de 16 anys.
–Només s’admetrà una proposta per persona.
–En la fase de votació, persones empadronades majors de 16 anys.

Quines propostes poden presentar-se

–Han de ser inversions.
–Relacionades amb l’espai públic o la millora d’equipaments.
–De competència municipal
–Que compleixin la normativa vigent.
–D’interès general.
–Viables tècnicament.

Quines propostes no poden admetre’s

–Les d’interès particular.
–Que ja s’estiguin duent a terme o previstes en el pressupost.
–Les que comprometin més d’un pressupost anual.
–Les que representin un cost elevat de manteniment, un cop realitzades.
–Si costen més de 200.000 euros.

Com es valoraran les propostes

–Ho farà una comissió tècnica formada per treballadors municipals.
–Si una proposta supera el màxim de 200.000 euros, es valorana conjuntament amb els seus promotors si es pot reduir la inversió a fer.
–Davant de dues propostes similars, els serveis tècnics municipals valoraran conjuntament amb els promotors si es poden unificar.

El reglament dels pressupostos participatius per a 2019 s’ha aprovat amb quinze vots a favor (PSC, CUP, UAM, PP, ERC i regidor no adscrit) i sis abstencions (CiU i Ciutadans).

dijous, 6 de setembre del 2018

PRESSUPOST 2018 AL DETALL




INGRESSOS 47.593.022,75 euros

I. Impostos directes 35.112.430,40 euros
II. Impostos indirectes 316.835,03 euros
III. Taxes i altres ingressos 8.927.450,70 euros
IV. Transfèrencies corrents 6.813.978,17 euros
V. Ingressos patrimonials 576.135,61 euros
Total ingressos corrents 41.736.829,91 euros

Art 39 Quotes d’urbanització 0,00 euros
VI. Alienació d’inversions reals 0,00 euros
VII. Transferències de capital 1.016.192,84 euros
Total ingressos de capital 1.016.192,84 euros

Operacions no financeres 42.753.022,75 euros

VIII. Actius financers 140.000,00 euros
IX. Passius financers 4.700.000 euros

Total ingressos financers 4.840.000 euros


DESPESES 47.593.022,75 euros

I. Despeses de personal 13.172.486,53 euros
II. Compra de béns corrents i serveis 21.192.599,08 euros
III. Despeses financeres 511.912,97 euros
IV. Transferències corrents 1.309.298,33 euros
Total despeses corrents 36.186.296,91 euros

V. Fons de contingència 211.340,79 euros
VI. Inversions reals 6.087.819,53 euros
VII. Transferències de capital 30.000,00 euros
Total despeses de capital 6.329.160,32 euros

Operacions no financeres 42.515.457,23 euros

VIII. Actius financers 140.000,00 euros
IX. Passius financers 4.937.565,52 euros

Total despeses financeres 5.077.565,52 euros


LES XIFRES, PER ÀREES MUNICIPALS

Alcaldia, transparència i participació (inclou centres cívics i patrimoni històric)2.235.711,43 euros

Àrea de Serveis Econòmics i Urbanístics 15.313.835,39 euros

Àrea de Turisme i Via Pública 6.572.500,38 euros

Àrea de Medi Ambient i Seguretat 18.634.646,17 euros

Àrea de Qualitat de Vida i Promoció Econòmica 4.836.269,38 euros

TOTAL 47.593.022,75 euros


LES INVERSIONS, AL DETALL

Rehabilitació patrimoni històric 170.000,00 euros
Equipaments 17.000 euros
Centre cívic Port Segur 1.000,00 euros
Aparcament Clos del Becu 80.000,00 euros
Adequació carrer Principal i Joan Miró 605.397,42 euros
Entorns del Castell 605.358,42 euros
Plaça del carrer de Mar 1.000 euros
Senyalètica biblioteca 20.183,15 euros
Mobiliari biblioteca 171.817,60 euros
Equips per a processos d’informació 58.410,33 euros
Projecte Escola de Música 1.000,00 euros
Mobiliari 3.069,73 euros
Adequació pavelló Joan Ortoll 1.838.778,55 euros
Adequació Mercat Vell 200.000,00 euros
Infraestructura i instal·lacions informàtiques 60.000,00 euros
Equipaments telecomunicacions 20.000,00 euros
Equips per a processos d’informació 30.000,00 euros
Desenvolupament software 25.000,00 euros
Despeses en aplicacions informàtiques 15.000,00 euros
Mobiliari 500,00 euros
Desenvolupament software 50.000,00 euros
Adequació carrers de Segur 1.193.491,23 euros
Mobiliari urbà 10.000,00 euros
Adequació voreres urbanitzacions 1.000,00 euros
Senyalització viària 1.000,00 euros
Quotes netes d’interessos leasing 10.639,40 euros
Equipaments espai joves 7.000,00 euros
Pla de xoc pluvials 245.418,00 euros
Millora inundabilitat carrer Pescador 132.307,30 euros
Inversió nova edificis 1.000,00 euros
Maquinària, instal·lacions tècnics i utillatge 12.500,00 euros
Mobiliari 15.000,00 euros
Jocs infantils 1.000,00 euros
Equipaments 115.600,00 euros
Inversió nova en maquinària, instal·lacions tècnics i utillatge 8.000,00 euros
Adequació edificis municipals 1.000,00 euros
Adequació local CEMSSA 33.990,40 euros
Projecte alarmes edificis municipals 1.000,00 euros
Quotes netes d’interessos per operacions 12.358,95 euros
Aparcaments centres educatius 200.000,00 euros
Instal·lacions escoles 35.000,00 euros
Mobiliari 1.000,00 euros
Mobiliari urbà 1.000,00 euros
Equipaments 1.000,00 euros
Inversió de reposició escoles 16.200,00 euros
Equips per a processos d’informació 1.000,00 euros
Adequació llar d’avis 56.799,05 euros

TOTAL 6.087.819,53 euros

dilluns, 3 de setembre del 2018

NOU EQUIPAMENT SOCIAL A CALAFELL



El nou equipament social de la masia de la Sínia obre les seves portes aquest dilluns, 3 de setembre. Ho farà amb el servei de teràpia ocupacional per a persones amb discapacitats intel·lectuals que la Fundació Santa Teresa del Vendrell ja ofereix al municipi, a la llar d’avis del nucli del Poble. D’aquí a uns quinze dies, començarà a oferir-se el servei de centre de dia per a persones grans.

També hi haurà una oferta d’activitats culturals i de lleure, semblant a la d’un centre cívic, ja que l’equipament de la masia de la Sínia permet una gran flexibilitat i polivalència. Sempre amb un ús social prioritari, adreçat a persones que necessiten determinats serveis per al seu benestar personal o familiar. A demanda de l’Ajuntament, la Generalitat ha vist amb bons ulls la possibilitat d’oferir també servei de residència i, en aquest sentit, es farà una prova pilot de funcionament.

dissabte, 1 de setembre del 2018

DILLUNS PLE ORDINARI



L’Ajuntament de Calafell celebrarà, dilluns 3 de setembre, sessió plenària ordinària. El ple començarà a les 17 hores, a la sala de plens, a les dependències municipals del carrer Sant Pere 29. La sessió podrà seguir-se en directe mitjançant la tradicional transmissió radiofònica de Calafell Ràdio (107.9 FM i www.calafell.tv), però també per streaming: calafell.tv/calafelltv/.

L’ordre del dia és el següent:

1. Aprovació actes anteriors.
1.1. Ple 2018/10 ordinari 06/08/2018
1.2. Ple 2018/11 extraordinari 13/08/2018

2. Proposta d’aprovació inicial del reglament per a l’elaboració de pressupostos participatius.

3. Aprovació de l’acta conjunta de delimitació territorial subscrita entre aquest Ajuntament i l’Ajuntament de Cunit.

4. Ratificació del decret d’Alcaldia núm 3907, de 12 de juliol de 2018, de resolució d’expedient de revisió d’ofici de l’acord de la junta de govern de 27 de maig de 2015 “Proposta de resolució de l’expedient de reclamació de responsabilitat patrimonial (RP 32/13)”.

5. Proposta d’aprovació de la modificació de l’actual estructura organitzativa i de l’actual relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Calafell i de l’OAM Fundació Castell de Calafell.

6. Aprovació inicial del pressupost i plantilla del personal al servei d’aquesta corporació, de l’organisme autònom municipal Fundació Castell de Calafell i societat municipal CEMSSA per a l’any 2018.

7. Donar compte informe de seguiment anual del pla d’ajust 2012 (2n trimestre)

8. Donar compte informe d’execució trimestral 2018 (2n trimestre).

9. Donar compte de l’informe de Tresoreria sobre el període mig de pagament a proveïdors corresponent al segon trimestre de l’exercici 2018.

10. Donar compte de l’informe d’Intervenció i de Tresoreria sobre el compliment dels terminis de pagament en el segon trimestre de 2018, d’acord amb la Llei 3/2004, de 29 de desembre, per la qual s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials.

11. Moció que presenta el grup municipal del PSC sobre mesures de protecció als guarda-raïls de la TV-2126 i la C-31.

12. Donar compte de les resolucions dictades des del darrer ple municipal.

13. Donar compte de les actes de la junta de govern local (31 a 34).

14. Precs i preguntes.