dilluns, 3 de setembre del 2018

NOU EQUIPAMENT SOCIAL A CALAFELL



El nou equipament social de la masia de la Sínia obre les seves portes aquest dilluns, 3 de setembre. Ho farà amb el servei de teràpia ocupacional per a persones amb discapacitats intel·lectuals que la Fundació Santa Teresa del Vendrell ja ofereix al municipi, a la llar d’avis del nucli del Poble. D’aquí a uns quinze dies, començarà a oferir-se el servei de centre de dia per a persones grans.

També hi haurà una oferta d’activitats culturals i de lleure, semblant a la d’un centre cívic, ja que l’equipament de la masia de la Sínia permet una gran flexibilitat i polivalència. Sempre amb un ús social prioritari, adreçat a persones que necessiten determinats serveis per al seu benestar personal o familiar. A demanda de l’Ajuntament, la Generalitat ha vist amb bons ulls la possibilitat d’oferir també servei de residència i, en aquest sentit, es farà una prova pilot de funcionament.

L’alcalde, Ramon Ferré, no dubta a qualificar d’històrica l’entrada en servei d’aquest equipament. Recorda que “el centre de dia és una demanda molt important al municipi. Tenim tres residències de persones grans, totes tres privades i a Segur, però hi ha una demanda d’aquest tipus de servei des de fa molts anys”. Ferré destaca que “un dels trets més significatius d’aquest equipament és la relació intergeneracional. En aquest centre conviuran i compartiran activitats persones de totes les edats”.

La Fundació Santa Teresa ha invertit 1,5 milions d’euros en aquest projecte, a canvi d’una concessió per la gestió per trenta anys. La superfície construïda és de 1.500 metres quadrats, en una sola planta i, per tant, sense barreres arquitectòniques. Integra algunes de les edificacions annexes a la Masia de la Sínia, que és una antiga destil·leria del segle XIX. El centre de dia per a persones grans oferirà un total de 60 places, mentre que el taller ocupacional en tindrà 40.

Pel que fa al centre de dia, el model de gestió serà el del centre “Anna Serra” del Vendrell, reconegut a tota la comarca del Baix Penedès. És un model flexible que s’orienta a les necessitats dels usuaris i a aconseguir que se sentin com a casa. Quan estigui plenament operatiu, funcionarà dotze hores diàries (de 8 del matí a 8 del vespre), de dilluns a diumenge. Dins d’aquesta franja horària, els usuaris podran estar les hores que necessitin, sense cap mínim ni un horari fix. Però és més, s’oferiran serveis com dutxes geriàtriques o per persones amb mobilitat reduïda, que podran sol·licitar-se independentment del fet de ser usuari habitual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada