dilluns, 30 d’abril del 2018

NOTA INFORMATIVA SOBRE EL BUS ESCOLAR



Les famílies que ja són usuàries del transport escolar no entraran en el sorteig de places

Només les noves inscripcions se sortejaran, si n’hi ha més que llocs disponibles

L’Ajuntament de Calafell aclareix que les famílies que ja són usuàries del transport escolar tenen la plaça garantida i que el sorteig es farà només amb les noves inscrpicions, i sempre que hi hagi més demanda que les places ofertades. Les famílies que ja tenien plaça hauran, això sí, de fer la inscripció, per confirmar la seva voluntat de continuar sent usuàries del servei. És important tenir en compte que per mantenir la plaça és imprescindible estar al corrent de pagament dels rebuts mensuals.

L’alcalde, Ramon Ferré, reconeix que “la informació que s’havia facilitat a les famílies potser no era prou clara, i potser permetia entendre que se sortejarien totes les places”. Tanmateix, afegeix, “el sorteig només es farà si és necessari, perquè hi hagi més inscripcions que places disponibles, però únicament en el cas de les noves inscripcions”. I diu també: “demanem disculpes pel malentés que s’ha creat, però també volem que les famílies preocupades estiguin tranquil·les”.

Ferré ha indicat, a més, que es farà tot el possible perquè ningú es quedi sense plaça, tot i que això no es pot garantir al 100%. “Una solució que s’ha aplicat anteriorment ha estat posar un autobús amb més capacitat, perquè no és viable econòmicament posar més autobusos. Un autobús costa 3.000 euros al mes i no se’n pot un per tres o quatre nens, que és el promig d’afectats per cada escola i línia”, explica.

L’Ajuntament recorda que el cost del transport escolar és de 130 euros per nen i mes. Les famílies paguen una quota de 50 euros mensuals. Les famílies que necessiten el servei i tenen dificultats per pagar el rebut poden acollir-se ajuts de fins al 80% de l’import. “I això que el transport escolar no és un servei que sigui competència de l’Ajuntament. Però que estem oferint perquè som conscients de la problemàtica del nostre municipi i la dificultat d’arribar a escoles allunyades de tot. Va ser un error que jo vaig criticar molt, però avui no hi ha marxa enrera i hem de gestionar la situació de la millor forma possible”, diu Ferré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada