dijous, 15 de novembre del 2018

L´AJUNTAMENT POSA EN MARXA LA NOVA REGIDORIA DE QUALITAT DE VIDA ANIMAL


L’Ajuntament de Calafell ha constituït aquesta setmana la nova regidoria de Qualitat de Vida Animal. El nou departament recull les competències municipals en matèria d’animals, però també tindrà la missió d’ impulsar un seguit de projectes i les mesures necessàries per a fer un municipi “Pet Friendly”.

“Els animals són un tema pel qual sempre s’ha passat de puntetes al nostre municipi”, explica la tinent d’alalde Helena Rubio, que està al capdavant de la nova regidoria. “En canvi, nosaltres fa temps que treballem per assolir ja no una millora dels serveis que hi havia, sinó per fer de Calafell un municipi Pet Friendly, un municipi amic dels animals”, afegeix.

La nova regidoria tindrà competències en la recollida d’animals, la gestió de les colònies de gats, la implementació de mesures per a fer un municipi “Pet Friendly”, el foment de la qualitat de vida animal, i l’impuls a la creació d’un centre d’acollida de gossos i gats.

“Fins ara hem anat fent petites coses, però queda molta feina per fer, i per això es crea la regidoria. Tenim un full de ruta per treballar, però el més important és aconseguir la conscienciació dels habitants del municipi”, diu Rubio.

Un dels àmbits ja en marxa és l’informe sobre les colònies de gats de carrer. “Ja tenim una primera ‘promoció’ de persones voluntàries alimentadores, però hem de saber quantes colònies hi ha exactament i on són (ara n’hi ha d’identificades més de 80). I també ho necesitem per fer el CER, captura-esterilització-reintroducció, que és imprescindibe per gestionar adequadament les colònies i evitar una excessiva proliferació”, explica la regidora.

En aquest àmbit, Rubio ha valorat positivament el projecte de gestió de colònies que ha estat un dels guanyadors dels pressupostos participatius 2019 de l’Ajuntament de Calafell. Aquest projecte, valorat en 14.000 euros, servirà per posar abeuradors i menjadores per als gats i unes cobertes que els protegeixin de la pluja.

A més, una altra proposta guanyadora de la votació popular és l’adequació de l’antiga escola de natura, a la muntanya de Mas Mel. Aquest edifici, ja existent, però en desús i abandonat, es convertirà en un refugi sostenible per a gats. La inversió serà de 56.150 euros. Primer caldrà fer una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, atés que hi haurà un canvi d’ús. El refugi servirà perquè hi visquin gats provinents del carrer en certes situacions en què són més vulnerables. Per exemple, quan crien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada