dimecres, 31 de juliol del 2019

AMPLIACIÓ I REHABILITACIÓ DE L´ESTACIÓ DEPURADORA DE CALAFELL



Actualitzada 31/07/2019 a les 14:53

L’Agència Catalana de l’Aigua va anunciar ahir dimarts al portal de contractació pública de la Generalitat de Catalunya les bases del concurs per la redacció del projecte d’obra per la construcció de l’ampliació i rehabilitació de l’estació depuradora d’aigües residuals de Calafell.

El maig del 2018, l’Ajuntament va anunciar que l’ACA ampliaria l’estació a causa de la seva baixa capacitat durant la temporada d’estiu i que es faria càrrec de rehabilitar les instal·lacions, ja que pateixen un important desgast després de 25 anys de funcionament. A més d’això, també informava que milloraria l’estació de bombament de la rotonda de la Creu Roja, que també necessita una reparació estructural i corregir les seves deficiències.

Un any després, el tràmit s’ha engegat i l’ACA, justificant que no disposa dels recursos materials per cobrir les necessitats d’execució d’aquest projecte, va obrir el procés del concurs per la redacció del projecte d’obra amb els seus corresponents detalls tècnics, que definirà l’actuació a nivell d’avantprojecte i que permetrà la licitació posterior d’una nova redacció del projecte amb la seva corresponent construcció. Les inversions del projecte, segons l’anunci de licitació, sumen un cost de 109.723,72 euros (IVA inclòs) que van a càrrec íntegre de l’ACA, sense que calgui cap aportació municipal. Tal com declara l’anunci, es preveu un termini d’execució de 9 mesos.

Incapacitat durant l’estiu

La depuradora de Calafell actualment té capacitat per tractar 12.000 metres cúbics d’aigües residuals al dia i arribar a atendre una mitjana de 70.000 habitants. Malgrat que l’estació compta actualment amb 10,3 quilòmetres de col·lectors i sis bombaments, no arriba a abastar l’augment del consum en alguns mesos de l’any, ja que la demanda canvia segons la temporada i durant l’hivern opera per sota de la seva capacitat i a l’estiu per sobre. És en aquests mesos quan presenta les seves principals dificultats, ja que té un llindar de tractament que no arriba a la demanda de l’augment de la població.

A part de la insuficiència durant la temporada alta d’estiu, l’estat actual de la instal·lació, tal com afirma l’anunci de licitació, «mostra, en general, un deteriorament en certs equips i obra civil a causa de la seva antiguitat».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada