dimarts, 23 de juny del 2020

APROVAT EL PROJECTE DEL CENTRE D´ACOLLIDA DE GOSSOS



La junta de govern local de l’Ajuntament ha aprovat, aquest dilluns 22 de juny, el projecte del centre d’acollida de gossos. Aquest equipament atendrà tots els animals que es troben abandonats, amb una orientació molt marcada cap a l’adopció. Vindrà a cobrir una mancança, fins i tot comarcal, i una reivindicació de les entitats animalistes.

La inversió prevista és de 627.123,88 euros (IVA inclòs). El centre s’aixecarà a uns terrenys del Parc Empresarial i ocuparà un miler de metres quadrats. Tindrà capacitat per a una setantena de gossos, amb 67 allotjaments individuals i 2 espais per a quarantena. El recinte també tindrà una zona de serveis, que inclourà una sala d’atenció veterinària, una de magatzem i preparació d’aliments, recepció i administració. El centre també comptarà amb patis i espais amb vegetació.

Amb l’aprovació del projecte, les obres podran sortir a licitació i, un cop adjudicades, podran començar en algunes setmanes.

El refugi per a gats, en licitació

D’altra banda, el projecte del refugi per a gats ja està en licitació per adjudicar l’execució de les obres. Aquest refugi s’ubicarà a l’antiga aula de natura, a la muntanya del Comú, al barri de Mas Mel. La inversió frega els 60.000 euros. A més, properament s’instal·laran a diferents punts del municipi dispensadors d’aliments per a gats ferals. Junt amb el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn), l’alimentació de colònies de gats de carrer és un dels puntals del projecte Calafell Pet Friendly.

Recordem que, ben gestionades, les colònies són un focus de salut per al municipi, ja que permeten mantenir els carrers lliures de plagues d’insectes i rosegadors, contràriament al tòpic de les colònies de gats com a possible focus d’infeccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada