dijous, 26 de juliol del 2018

L´AJUNTAMENT INTENTA UNA MEDIACIÓ EN EL CONFLICTE LABORAL ALS CENTRES SANITARIS



L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa una mediació en el conflicte laboral que hi ha des de fa algunes setmanes als centres sanitaris del municipi. L’objectiu de la mediació és evitar que quedi perjudicada l’atenció als usuaris dels CAP de Calafell i de Segur, però també anar al fons de la qüestió, que és la manca de recursos humans per garantir la ràtio de pacients/metge.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha contactat ja amb la direcció Fundació Santa Tecla, que gestiona els dos centres d’atenció primària públics que hi ha al municipi, i amb el comitè d’empresa d’aquesta xarxa sanitària. S’ha concretat una propera reunió entre les parts. Però, a més, es reclamarà a la Generalit que aporti més recursos santiaris al municipi i es preveuen iniciatives parlamentàries.

L’alcalde explica que “donem suport a la reivindicació del personal sanitari, perquè tenen dret a treballar en condicions i a donar la millor assistència als pacients, i a no ser perjudicats econòmicament perquè la Generalitat no posa els recursos necessaris”.

“És més”, afegeix Ferré, “aquest conflicte afecta a un munt de centres sanitaris gestionats per Santa Tecla, però és als de Calafell i de Segur on la situació de manca de recursos és més greu. Per nosaltres no és únicament un problema laboral, sinó de servei deficient a la ciutadania del municipi”.

El conflicte laboral té el seu origen en el fet que la ràtio actual d’assistència és de més de 2.000 pacients per metge, quan hauria de ser de 1.500 com a màxim. Això impedeix donar una atenció adequada als usuaris. Però a més, el personal sanitari es veu perjudicat salarialment, perquè aquesta sobrecàrrega de feina fa que no compleixin objectius i el sou els queda mermat. D’aquí la part laboral del problema.

El departament de Sanitat posa algun metge de reforç, però resulta insuficient perquè la ràtio de pacients se situi dins del màxim. A més, no reconeix econòmicament el sobreesforç del personal sanitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada