diumenge, 30 d’abril del 2017

Impunitat total dels lladres de trasters.


En l'última reunió d'associacions amb la Policia Local, a Segur, ens va explicar que hi ha un individu al qual ja han detingut 22 vegades per robar en trasters i que se senten impotents perquè el detenen, sí, però no entra mai a la presó.

Pot ser es degui a la saturació dels jutjats del Vendrell, pot ser que de vegades el valor dels articles robats no justifiqui l'ingrés a la presó immediat. Però... 

No tenim notícies d'ingressos a la presó de roba trasters. Tant la Policia Local de Calafell, com Mossos d'Esquadra, tenen muntats dispositius de control de bicicletes en diverses zones, on ja s'han detectat diverses bicicletes robades i revenudes que tenien el número de bastidor esborrat.

Davant d'aquesta situació, poc poden fer perquè detenen el lladre (de vegades in fraganti) i aquell mateix dia ja torna a estar al carrer.


En aquesta ocasió, l'alarma pels robatoris de trasters va saltar al desembre per un avís que ens va enviar una veïna del carrer Cúspide (foto), ja que van entrar al garatge comunitari i van rebentar els trasters arrencant fins i tot els marcs de les portes. 

No es van endur res, la Policia Local va confirmar que buscaven bicicletes i no en van trobar però van quedar totes les portes destrossades.

La penúltima onada de robatoris va ser al Vendrell i Calafell a finals de l'any passat. I aquesta setmana santa han tornat a rebentar trasters a Calafell. 

Davant l'alarma, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van desplegar patrulles de paisà. Finalment, seguint unes pistes, els Mossos van detenir el dia 21 de desembre a dos homes, tots dos veïns de Calafell, com a presumptes autors, respectivament, de 37 i 24 robatoris amb força en trasters del Baix Penedès. És una activitat lucrativa, en una nit poden robar bicicletes que després són revenudes al carrer i a internet molt per sota del seu valor, però ells s'emporten centenars d'euros per una nit de "treball". El mateix desembre, Agents de la Policia Local de Calafell van decomissar una bicicleta per comprovar si estava robada. 

Els policies van veure un jove per la zona de l'estació de Segur de Calafell que portava una bicicleta totalment pintada de negre i van sospitar, per la qual cosa van procedir a intentar identificar-la.

En ser aturat, el menor d'edat va dir que la bicicleta no era seva, sinó d'un amic però del qual no va poder donar referències. Els policies van comprovar que es tractava d'una bicicleta de muntanya de gamma alta i que havia estat totalment pintada de negre amb esprai.

En realitzar una comprovació més detallada de la bicicleta també van detectar que el número de bastidor havia estat raspat amb la possible intenció de dificultar la seva identificació. Els agents van optar per decomissar la bici i portar-la al dipòsit.

Aquests robatoris van per èpoques i com en molts trasters es guarden bicicletes i altres objectes per facilitar el seu ús, els lladres aprofiten per buscar un material que te fàcil sortida al mercat il • legal.

Aquesta setmana santa va tornar a detectar-se un increment de robatoris de trasters a Calafell. Ara s'aproxima el bon temps i es preveu que passi el mateix. 

El negoci d'Internet

La venda per peces o a través d'Internet és part de la destinació del material robat. De fet, els lladres O bé les desmunten per peces o bé les venen per Internet. El que està clar és que es tracta de gent que sap el que roba i sempre va pel més car. I amb total impunitat.

En la foto, els veïns de carrer Cúspide han instal·lat portes i marcs de metall. 

Així que alerta ara que anem cap a l'estiu. 

La Policia Local recomana incrementar les mesures de seguretat fins i tot lligant amb cadenes les bicicletes a l'interior dels trasters per posar dificultats als lladres ja que aquests busquen actuar amb rapidesa.

I també denunciar tots els robatoris, ja que les bicicletes que aconsegueix recuperar la policia, es deixen guardades i així el propietari la pot localitzar més fàcilment.