dilluns, 11 de juny del 2018

PASSOS DE VIANANTS AMB MÉS VISIBILITAT A SEGUR I CALAFELL



L’Ajuntament de Calafell ha començat a pintar passos de vianants amb més visibilitat, per prevenir l’alt nombre d’atropellaments que es produeixen al municipi. La fórmula és la d’habilitar places d’aparcament per a motocicletes a banda i banda del pas de vianant, ja que els vehicles de dues rodes “tapen” menys que els cotxes.

L’Ajuntament està aplicant diverses mesures per reduir els atropellaments, que havien arribat a doblar la mitjana catalana. Els primers resultats són esperançadors, perquè en un any els casos d’atropellament s’han reduït en un 46%.

Pel que fa a les noves places per a motos que “protegeixen” els passos de vianants, s’estan prioritzant els llocs de més risc. Se n’han pintat ja a la carretera del Sanatori i al Passeig Marítim, i se seguirà per altres indrets identificats com a perillosos per als vianants.

A principis d’enguany, ja es va fer una senyalització especial a sis cruïlles que el departament municipal de Mobilitat i el Servei Català de Trànsit havien identificat com a especialment precàries pel que fa a la seguretat dels vianants.

El regidor de Via Pública de l’Ajuntament, Juanjo García, ha explicat que “aquestes són mesures fàcils d’implantar i que signifiquem una millora immediata”. García ha dit també que “caldrà altres mesures i per això hem encarregat un pla de seguretat viària, que elabora el principal expert que hi ha a Catalunya i un dels primers d’Europa”. El regidor recorda que mesures de mobilitat com aquestes són "de les que més demanden les associacions de veïns quan ens reunim en elles per parlar de diferents problemàtiques municipals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada