dijous, 14 de juny del 2018

VALORACIÓ DEL NOSTRE ALCALDE A LA PREMSA

per F.R. / G.R. / C.M. / J.O. / M.G.13/06/2018

El relleu generacional és llei de vida: també a la política. Presentem tot seguit una llista de quinze polítics de l'àrea metropolitana de Tarragona que hem seleccionat analitzant l'evolució i desenvolupament del panorama polític del moment i conversant amb desenes d'actors polítics a diversos nivells i a poc menys d'un any per les pròximes eleccions municipals als ajuntaments tarragonins.

En un moment on les coses estan canviant menys i de forma menys ràpida i radical del que molts pronosticaven fa només un parell o tres d'anys, quan 'la nova política' va irrompre amb força al Congrés dels Diputats i ho ha fet més recentment al Parlament de Catalunya, els partits estan ja escalfant motors per afrontar uns nous comicis, els locals.

Els resultats d'aquestes eleccions posaran també en el taulell de joc els actors que hauran de seguir dissenyant i sobretot construint la Tarragona del segle XXI. I per fer-ho bé cal la combinació de dos elements essencials: idees noves a aplicar i experiència suficient per fer-ho bé i amb garanties. 

Com se sol dir en aquests casos, segurament no tots els que jugaran aquest paper són en aquesta llista, però tots els que hi figuren sí tindran un paper rellevant en el futur de les comarques tarragonines, a menys que els capricis de la política facin de les seves.

Ramon Ferré, Calafell (PSC)

Ramon Ferré va donar la sorpresa després dels últims comicis municipals quan, gràcies a un pacte entre PSC, PP i UAM, amb el suport extern de C's, va accedir a l'alcaldia del municipi, tot i que el seu partit havia quedat per darrere de CiU. Aquell acord, molt criticat en el seu moment —com ho va demostrar la turbulenta sessió d'investidura— feia preveure un mandat tens i complicat per a algú que s'estrenava en el càrrec d'alcalde.

Tot i això, aquest arquitecte de 43 anys ha demostrat saber navegar bé entre aigües tumultuoses, i ha aconseguit dotar de certa estabilitat l'Ajuntament de Calafell, en un mandat que es preveia de tot menys tranquil. La seva principal base és el seu perfil obert i negociador, que li ha permès arribar a acords amb pràcticament tothom, des de C's i el PP per una banda, fins a ERC o la CUP per l'altre. Ferré també ha mirat de mantenir el contacte amb els veïns que havia iniciat amb el projecte '25x25', mitjançant el qual va recollir les propostes dels ciutadans dels diferents nuclis i barris. El sofà que treu al carrer periòdicament vol ser la continuació d'aquell esperit de proximitat amb els conciutadans.

Contra tot pronòstic, Ramon Ferré s'ha erigit com un dels baluards del PSC a la comarca, en un moment en què aquest partit està patint els efectes de la polarització derivada del procés català. Foguejat al costat de Jordi Sánchez, Ferré ha fet valer l'experiència de setze anys com a regidor a Calafell, tant al govern —ocupant regidories com la d'Urbanisme— com a l'oposició. També és membre de l'executiva comarcal del PSC, de la qual n'és el portaveu i responsable de les xarxes socials, una altra de les vies amb la qual intenta aproximar-se als ciutadans. Entre les seves passions hi ha l'hoquei, formant part de l'equip de veterans del CP Calafell.

Article complet en aquest enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada