dimecres, 23 de maig del 2018

CALAFELL BUSCARÀ SUPORTS PER APROVAR EL PRESSUPOST 2018



L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, no tanca la porta a poder tancar un acord per aprovar el pressupost pel present exercici 2018. Segons ha avançat el batlle calafellenc a 'BaixPenedesDiari.cat', el govern local —format per PSC, PP i UAM— ha acabat d'elaborar una proposta de pressupost que aquesta mateixa setmana enviarà als diferents grups de l'oposició. La intenció de Ferré és veure si hi ha alguna formació disposada «a fer un pas endavant» per negociar un acord.

Per això, preveu iniciar converses la setmana vinent. Ferré apunta que les negociacions es podran fer «sense urgències», ja que el consistori segueix funcionant amb el pressupost del 2017 prorrogat, i ja s'han fet diferents modificacions de crèdit per tirar endavant aquells aspectes que necessiten partides addicionals. De fet, si no fos possible arribar a un acord per aprovar els comptes, l'alcalde ja ha dit diverses vegades que l'exercici es podria desenvolupar amb el pressupost prorrogat.

Pressupost de 48,5 milions

De totes maneres, Ferré sí que admet que disposar d'un pressupost per l'actual any suposaria poder millorar alguns aspectes, com ara augmentar les ajudes pel programa de Benestar Social o ampliar horaris pel servei de transport urbà. La proposta de pressupost que ha elaborat el govern puja a 48, 5 milions d'euros, sensiblement superior als 45 milions del passat 2017.

Calafell va aprovar el pressupost del 2016 gràcies al suport de Ciutadans (C's), un acord que es va trencar al cap d'uns mesos. Pel 2017, el govern va comptar amb el suport del grup municipal d'ERC. Però la situació política catalana crea incertesa sobre si es podran trobar suports per aquest 2018. Des d'ERC ja van avisar que això seria complicat i, fins i tot, van proposar explorar la possibilitat de fer un govern alternatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada