dilluns, 7 de maig del 2018

L´AJUNTAMENT ESTALVIARÀ 60.000 EUROS ANUALS DESPRÉS DE RENEGOCIAR AMB LA DIPUTACIÓ


L’Ajuntament estalviarà 60.000 euros anuals després de renegociar un conveni amb la Diputació
El cost de la recaptació dels tributs locals baixarà d’un 2% a un 1,75% de les quantitats recaptades

L’Ajuntament de Calafell ha renegociat el conveni amb la Diputació de Tarragona pel qual es recapten els tributs locals, mitjançant l’organisme Base. La principal clàusula renegociada és la del percentatge que la Diputació cobra pel servei, que baixa del 2% a l’1,75% de les quantitats recaptades. Amb això s’aconseguirà un estalvi de 60.000 euros anuals.

Dins d’aquesta renegociació, l’Ajuntament recupera la gestió i cobrament dels tributs de caràcter urbanístic. Segons el tinent d’alcalde de Serveis Econòmics, Adrià Seras, “a diferència de fa uns anys, l’activitat urbanística és actualment molt petita i la gestió tributària pot ser assumida pels propis serveis municipals, sense delegar-la a Base”.

El que s’hi ha fet l’Ajuntament és ampliar per una altra banda els tributs delegats a Base. En concret, pel que fa a la nova taxa a cobrar als grans operadors de comunicacions o serveis energètics per l’ús de l’espai aeri o del subsòl al municipi. Segons Seras, “és una qüestió més complicada tècnicament i amb la qual tenim al davant a grans empreses amb molts recursos; en aquest cas, és millor actuar a través d’uns serveis potents com els que té un organisme de la Diputació, com Base”.

Aquest és un nou estalvi que aconsegueix l’Ajuntament en el seu funcionament intern. Altres estalvis anteriors han estat en el lloguer de locals, tot optimitzant l’ús d’edificis propis, o en el consum elèctric, ajustant la potència contractada als consums reals i rebaixant, per tant, la part fixa del rebut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada