dissabte, 10 de març del 2018

2ª CURSA DE L´AIGUA DE CALAFELL




La Cursa de l’Aigua de Calafell, que diumenge vinent, 18 de març, celebrarà la segona edició, espera superar el miler de participants. La matinal atlètica, al Port de Segur, tornarà a ser doble: un cross escolar i una cursa general amb una distància de cinc quilòmetres. I tornarà a ser una prova solidària, ja que tota la recaptació per les inscripcions es destinarà a una causa social local: enguany, a Splaf, Associació Fibromiàlgia Calafell.

La Cursa és patrocinada per Sorea, empresa gestora del servei municipal d’aigües, i es disputa, a més, en vespres del Dia Mundial de l’Aigua. L’empresa aporta els prop de 8.000 euros de pressupost de l’esdeveniment, que requereix un gran dispositiu de mitjans, inclòs el desplegament de 65 voluntaris. També hi col·labora el Club Atletisme Calafell.

A les 10.30 hores es donarà la sortida de la cursa principal, sense cap límit d’edat per participar-hi. I cap a les 11.45 hores, i fins a les 13 hores, s’aniran disputant les proves del cross escolar, en les categories cadet, infantil, aleví, benjamí, prebenjamí i barrufets, tant masculina com femenina.

Les inscripcions són obertes per dos canals. D’una banda, presencialment a la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, situada al complex esportiu Vilarenc Aqua. De l’altra, a la web athleticevents.net

En la presentació de la Cursa de l’Aigua, que s’ha fet aquest divendres, la tinent d’alcalde d’Esports, Maite González, ha explicat que “el 18 de març l’atletisme popular i escolar té una cita important”. I ha afegit que “l’objectiu és continuar fomentant la pràctica esportiva per part de la població, amb un esdeveniment que funciona, la qual cosa repercuteix en la salut, en el benestar, en la nostra qualitat de vida...”.

De la seva banda, Berta Mercadé, gerent de concessions Penedès-Garraf de Sorea, ha indicat que “per a la nostra empresa és molt important vincular-nos a activitats que es realitzin al municipi, sobretot a les que tinguin un component saludable, tant per als més petits com per als adults”.

Finalment, la presidenta de l’Associació Fibromiàlgia Calafell, Maria Rosa Carbonell, ha agraït que l’entitat hagi estat escollida per rebre l’aportació solidària dels participants en la Cursa de l’Aigua. Carbonell ha recordat que “la fibromiàlgia és una malaltia invisible i no reconeguda, que patim moltes persones. Per a nosaltres és molt important tenir al nostre voltant persones que ens entenguin. No sempre ens comprenen, però fins i tot així, el que ens passa és molt repetitiu, i això cansa. Per això hem creat una associació, perquè la gent pugui veure què ens passa i per acompanyar-nos nosaltres mateixes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada