dimecres, 21 d’agost del 2013

L' ajuntament controlarà les gosseres de Calafell per garantir que estiguin en condicions

 

Aquesta fotografia del Diari és de la gossera il·legal que hi ha al camí de Mas d'en Vives. Aquesta gossera està en uns terrenys municipals sense cap mena de llicència i en les condicions que es poden veure a la foto.

Una altra gossera, la del costat del Calafell Slide, tampoc compleix la llei quan, per exemple, a l'entrada hi ha gossos encadenats les 24 hores del dia. (DECRET LEGISLATIU 2/2008, article 5 L)

Una altra, la que està al costat de la C31, a tocar de la granja d'aviram desmantellada, tampoc reuneix els requisits que demanarà l'ajuntament respecte a condicions higièniques i sanitàries.

Hi han gosseres "zulo" que tenen els animals tancats i les associacions veinals de Segur, conjuntament amb la protectora Proccan de Cunit, ens vàrem adreçar a l'ajuntament per demanar solucions. Potser als caçadors no els agradi aquesta actuació, que respon a un criteri de respecte i benestar dels animals. Els gossos són essers vius, no una mercaderia ni un objecte que es pot deixar de qualsevol manera quan no es necessita i només se'l treu per anar de cacera. Malgrat que hem anat pel camí de la legalitat, amb molta paciència i respectant els tempos que demanava l'ajuntament, alguns caçadors s'han dedicat a escriure barbaritats i insults, propis d'eixelebrats. Cadascú es retrata tal com és. 

Ara, per fi, després de la reunió del passat 5.8 amb el regidor i tècnics de Medi Ambient, es pot dir que els gossos tancats en aquestes gosseres tindran unes condicions de vida una mica millors ja que l'ajuntament demanarà cada sis mesos una sèrie de requisits:
  • No es determina obligatorietat d'inscriure's com a nucli zoològic però sí que l'ajuntament en exercici de la inspecció i vigilància dels animals de companyia que li atorga la llei de protecció dels animals 2/2008 exercirà inspeccions semestrals de cadascuna de les canilles, avaluant el compliment de les condicions de manteniment dels animals 
  • S'ha requerit el cens de tots els animals que no estaven censats i es demana que portin un llibre de registre de tots els animals, llibre que serà revisat en les inspeccions semestrals 
  • S'ha demanat que presentin un programa d'higiene i profilaxi i manteniment de les instal·lacions (hi han gossos que dormen sobre els seus propis excrements i orins) 
  • S'haurà d'acreditar la gestió dels cadàvers i serà contrastada amb el llibre de registre S'han de subsanar les deficiències en els sistemes d'eliminació d'excrements i orins que s'han detectat

També farem un seguiment, amb l'ajut de protectores i voluntaris, de què es portin a terme aquestes millores. Han passat gairebé 3,5 anys d'ençà que vam començar amb el tema de les gosseres i, finalment, hem arribat a trobar una "entesa cordial"

Personalment vull agrair la tasca del regidor de Medi Ambient, José Antonio Jiménez. Tant en el tema de les gosseres, com en el rescat d'animals abandonats i la gestió d'adopcions, sempre ha mostrat una sensibilitat especial en el tracte i respecte pels animals. Sé que aquesta opinió és compartida per les altres associacions i pels membres del blog que han estat movent cel i terra per poder millorar una mica les condicions de vida dels gossos.


 Caseta amb gossos dins (c31) a tocar de la granja d'aviram

 Gossera a tocar del Calafell Slide


Gossera Mas d'en Vives

Gossera a prop de la C31

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada