dissabte, 5 de gener del 2019

CALAFELL: INFORMACIÓ SOBRE LES CALVALCADES


Aquesta tarda-vespre, a #Calafell se celebren les cavalcades de Reis i us volem recordar algunes coses:

–Els caramels que tiren Ses Majestats i el seu seguici són sense gluten. És una mesura que s'aplica des de fa anys perquè els nens amb celiaquia puguin gaudir plenament de la festa.

–Al rei Baltasar no el pintem ni l'embetumem. Fa anys que ho fem així. #BaltasarDeVeritat

–Hi haurà restriccions de trànsit i d'aparcament als carrers per on passin les comitives. Respecteu la senyalització i les indicacions de la Policia local.

–Els Reis recolliran les cartes dels nens a tres punts. A la plaça Mediterrani de Segur, en acabar la cavalcada. Al vestíbul de la nova Biblioteca Ventura Gassol, al Poble, de 16 a 18 hores. I al centre cívic Cinema Iris, a la Platja, també de 16 a 18 hores.

–Penseu que us trobareu amb aglomeracions de persones i que és important tenir molta cura dels infants. També de les persones grans i de les que tenen dificultats de mobilitat o qualsevol altre impediment. Aquí trobareu alguns consells: http://interior.gencat.cat/…/mes_consells_dautoproteccio/g…/




Ses Majestats els Reis de l’Orient arribaran al municipi Calafell aquest 5 de gener, tot desembarcant al Port de Segur, com és tradició. L’arribada serà a les 5 de la tarda i des de les instal·lacions portuàries començarà la primera de les cavalcades que se celebraran als diferents nuclis del municipi.

La primera, cronològicament, serà la cavalcada de Segur de Calafell. A les 16:30 hores ja hi haurà un espectacle de benvinguda a la plaça del Port. A les 17 hores, arribaran Ses Majestats en vaixell. I un cop es formi la comitiva, la cavalcada sortirà a es 17:45 hores. El final serà a la plaça Mediterrani, on fins a les 20 hores aproximadament, els nens podran lliurar la carta als Reis.

Els actes de Reis a Calafell, de la seva banda, experimenten importants canvis per les obres que s’estan fent tant als carrers del nucli antic com al Teatre Auditori municipal. El lliurament de cartes a Ses Majestats es farà abans de la cavalcada, però a dos emplaçaments diferents: a la planta baixa de la nova Biblioteca Ventura Gassol, al carrer Marquès de Samà, i al centre cívic Cinema Iris, al carrer Vilamar. En tots dos casos de 16 a 18 hores.

A més, a les 18 hores es posarà en marxa el pessebre vivent a la plaça de Catalunya, que restarà obert fins a les 20:30 hores.

A les 18:30 hores, la comitiva reial sortirà en desfilada, des de les portes de la nova biblioteca, cap a la plaça de Catalunya, on es farà l’adoració al pessebre vivent. I a les 19:15 hores, des de la mateixa plaça sortirà la cavalcada, que recorrarà diferents carres del nucli del Poble.

Cap a les 19:45 hores s’espera l’arribada de la cavalcada al nucli de la Platja, on passarà pels carrers tradicionals.

Els actes de Reis són possibles gràcies a l’organització i col·laboració de diferents entitats locals, com l’Associació de Veïns i Propietaris de Segur de Calafell i l’Agrupació Recreativa i Cultural de Calafell. També hi participen les associacions de mares i pares dels centres educatius del municipi.

Amb motiu d’aquests actes, hi haurà diverses restriccions de trànsit i d’estacionament al llarg dels respectius recorreguts. Es prega a tothom que estigui atent a la senyalització que s’instal·larà. L’Ajuntament demana disculpes pels inconvenients i demana la comprensió de tothom.

RECORREGUTS

Segur de Calafell. Inici a les 17:45 h:

-Port (sortida davant C/ Almazor)
-Pg. Marítim (direcció Calafell)
-C/ Carme Desvalls
-Pont de Segur
-Cruïlla C-31
-C/ Baixador
-Plaça Lola Boronat
-C/ Llobregat
-Cruïlla C-31
-Pl. Mediterrani
-Av. Catalunya (pujada)
-Pl. Pau Casals
-Av. Catalunya (baixada)
-Pl. Mediterrani

Calafell. Inici a les 19:15 h:

-Rbla. Mn. Jaume Tobella
-C/ Torredembarra
-Plaça de Catalunya
-C/ de l’Església
-Pl. Constitució
-C/ Major
-C/ Jesús
-Cruïlla Mn. Jaume Tobella
-Pg. de la Unió
-Rotonda mercat en direcció Barcelona
-Ctra. Sanatori
-C/ de l’Estació (direcció Platja)
-Rotonda de l’estació i per sota Renfe
-Av. Mn. Jaume Soler (direcció Tarragona)
-C/ Monturiol
-C/ Vilamar
-C/ Sant Pere
-C/ Casanovas
-C/ Igualada
-C/ Dr. Dachs
-C/ Sant Pere
-Av. Mn. Jaume Soler (direcció Barcelona)
-Sota pont de Renfe (gir contrari)
-Ctra. de l’Estació
-Ctra. Sanatori

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada