diumenge, 26 d’abril del 2009

Declaració del Dia del Municipi 2009





El terme democràcia ve del grec (δημοκρατία) δημος ("poble") i κρατω ("governar").

FENT UN XIC D’HISTÒRIA.....

PLATÓ. PER QUÈ ELABORA PLATÓ UNA TEORIA DE LES IDEES…?

El seu treball més important va ser La República (Grec Politeia, 'ciutat') en el qual subratlla la seva visió d'un estat "ideal"

1.- Plató creia que les Idees existien per sí mateixes.

2.- Plató creia que les Idees estaven fora de l'espai i fora del temps.

ARISTÒTIL, EL CONEIXEMENT BASAT EN L’EXPERIMENTACIÓ

(Estagiera (Macedònia) 384 aC – Calcis (Grècia) 322 aC)

Amb els pocs fragments que tenim de la seva obra, Aristòtil s’erigeix com a pensador de pensadors. Empirista tota la seva vida, va ser capaç de fer ombra amb les seves teories filosòfiques al seu propi mestre, Plató. D’historia

L'experimentació, enfront de l'idealisme platònic

La filosofia de Plató neix de la insatisfacció amb la situació política de la seva època, i en particular amb el règim de govern -democràcia atenenca, En primer lloc, Plató pensa que en la democràcia atenenca no és realment el poble qui governa la polis, si no una minoria de polítics i demagogs que arrossegaven el poble i abusaven de la seva incapacitat política, de la seva falta de reflexió i de la seva insensatesa.

A pesar de ser deixeble de Plató, Aristòtil qüestionava els seus plantejaments, sense deixar per això de costat les seves ensenyances. Critica el món de les Idees de Plató per considerar que no hi ha separació entre aquestes i lo real. Aristòtil considera que el coneixement està vinculat directament amb les coses i els processos reals.

_____________________________________________________________________________________

Penso que:

El mon de les idees contraposat amb el de les actuacions, ja hi ha intervingut la ma del home, i el gran relativitzador de tot, el temps.

Circumstancies, temporalitat, ànim, opinió.

Estan els homes preparats per portar a bon port el seu futur, si a vegades el mateix present es fa feixot ?. Es lo que hi ha !...., les idees per sí mateixes abstractes e idíl·liques, es transformen en el mateix moment en que son escrites, en que son encerclades per paraules; en el moment en que qualsevol les llegeix, es li dona una interpretació personal, en quant les explica... verbalment, tornen a patir altre transformació, i depenen de a on es faci el resò, les transformacions mitjançant el temps es varen succeint, modificant-se sistemàticament, res te a veure amb l’original, es el joc dels mals/entesos. Per això crec que es un dels motius de que la ideologia s’ha soterrat en la pols dels llibres i de la teoria, l’única ideologia que actualment es practica és la política econòmica.

Llàstima oi ?

Qui pot canviar la condició humana.... ?



Tret d’aquestes apreciacions humils i personals, l’acta ha estat amè i entretingut, tots els alcaldes presents han pogut fer ús de la paraula.

S’ha presentat un vídeo fent historia de Calafell, il·lustratiu, informatiu...., feia despertar el somriure i la nostàlgia. Ah!!!! i s'ha entonat els Segadors !!!!

No obstant com sempre...tot és millorable, hem trobat a faltar més caràcter de portes obertes...., però aquest cop... un aprovat !!!!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada