dissabte, 6 de maig del 2017

Per què es retarda la instal·lació de fibra òptica a Calafell?

Tot i que la tirada de cablejat continua (aquesta setmana estaven a Passeig de la Unió) s'està retardant la implantació a Calafell.
Els veïns ens han preguntat en nombroses ocasions si n'hi ha, almenys, algun calendari d'implantació i per què s'està retardant tant.

Així que en el ple de dilluns passat el vam preguntar, aquesta és la resposta:

- l'ajuntament no té encara un calendari però l'hi va a demanar a l'empresa que instal·la la fibra per facilitar-los a tots, així que el tinguem, es publicarà en nuesttro facebook

- alguns presidents de comunitats o habitatges unifamiliars, no han signat la sol·licitud d'Orange per tenir el permís ddde instal·lació de fibra. Creuen que per signar-estan obligats a tenir algun tipus d'obligació contractual quan no és així.

- la fibra que ha d'anar soterrada, cap problema però en les zones on va per aeri, l'operador dominant obliga a l'operador que instal·la la infraestructura de fibra a posar pals de formigó i no a utilitzar els que hi ha de fusta.

una altra preocupació dels veïns és si arribarà la fibra a totes les urbanitzacions. el regidor ens va comentar que el 99 de tot el municipi disposarà de fibra, encara que la implantació és lenta.