divendres, 5 d’abril de 2019

TOTS CONTRA EL PEATGEInstitucions i societat civil del Baix Penedès i del Garraf han convocat per al proper 12 d’abril una marxa lenta per l’autopista C-32 per protestar contra el peatge i reclamar un abaratiment de la tarifa, mengtre no hi hagi solucions a llarg termini. La marxa es farà a partir de les 6 de la tarda, amb punt de trobada al polígon Les Salines de Cubelles.

El Pacte pel Penedès Marítim i la Plataforma de Mobilitat reclamen descomptes immediats, mentre no hi hagi solucions a llarg termini com la reiteradament endarrera vinyeta. En concret, exigeixen que el peatge de Cubelles sigui gratuït per als residents a la zona, i que el de Vallcarca (tram dels túnels del Garraf) tingui un descompte general del 60%.

És un esquema tarifari com el del túnel del Cadí. Per això, segons han dit els convocants de la protesta, no demanen res que no s’apliqui en altres zones de Catalunya i que, per tant, no és impossible en absolut. És més, han recordat que els avantatges que gaudeixen els habitants de la Cerdanya i el Bergadà es deuen a la manca d’alternatives real a l’esmentat túnel.

Les costes del Garraf són la nostra Collada de Tosses, han dit els organitzadors de la marxa lenta. I han dit que si en cas d’aquella zona hi ha una gratuïtat i uns descomptes per l’existència d’una “mobilitat obligada”, al Baix Penedès i al Garraf, també.

Mobilitat obligada ha estat un concepte reiterament repetit en la presentació. També que les costes del Garraf són carretera panoràmica per fer-hi fotos o perquè hi passi el ral·li Barcelona-Sitges, no una autèntica alternativa de mobilitat. I afegint-hi que la resta de la C-31 és un carreer més dels pobles que travessa.

Crida a la participació

Els convocants han fet una crida a la participació, amb la idea que si la mobilització no és multitudinària difícilment seran ateses les reivindicacions. I pel que fa a les molèsties que pugui causar la marxa lenta als usuaris de l’autopista, els han demanat que no s’enfandin, sinó que s’afegeixin a la protesta, perquè l’objectiu perseguit és en benefici de tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari