dimecres, 4 de març de 2009

Avui s'aprova la llei de millora d'urbanitzacions
Al Parlament

Avui s'aprova la llei de millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

El Parlament aprova avui la llei de millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics, que fa possible regularitzar les urbanitzacions construïdes entre el 1956 i el 1981.

Aquesta normativa, que serà presentada per Roberto Labandera (PSC), arriba al Ple amb 66 esmenes reservades; 29 de CiU, 21 de C's i 16 del PP.

La llei estableix les mesures i instruments per actuar en urbanitzacions amb dèficits de serveis i urbanització, i s'aplicarà a les urbanitzacions integrades majoritàriament per edificacions aïllades i destinades a habitatges unifamiliars a les quals els falten obres i serveis o que els tenen però en estat precari.

El text preveu crear una junta avaluadora d'obres d'urbanització per facilitar la resolució de les discrepàncies que puguin sorgir en l'aplicació de la llei, a més d'un fons anual per regular urbanitzacions destinat als ajuntaments amb aquesta classe d'urbanitzacions.

També estableix ajudes als ajuntaments per executar les obres, i als parcel·listes per assegurar el pagament de quotes.

Al Ple es farà el debat de totalitat del projecte de llei del llibre segon del codi civil de Catalunya, relatiu a la persona i a la família, i es votaran les esmenes de devolució presentades per CiU i C's.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, serà qui exposi aquesta iniciativa, que es tramita pel procediment d'urgència i que pretén adaptar la legislació actual als canvis socials.

El Parlament també farà el debat de totalitat d'una proposició de llei del PP de mesures complementàries de garantia a la contractació pública des de conselleries i organismes públics que depenen de la Generalitat.

http://www.habitaclia.com/hab_images/inmuebles/c586/653402/586-img653402-916205.jpg Aquesta iniciativa proposa crear un registre públic d'estudis, informes, tasques tècniques i estadístiques elaborades per encàrrec del Govern i adjudicades a terceres persones externes, a més d'una comissió assessora que vetlli per l'oportunitat i conveniència d'aquests encàrrecs. El tripartit ha presentat una esmena a la totalitat.

Les interpel·lacions al Govern se centraran en la repercussió de la crisi a les polítiques socials (PP); a la política sanitària i la gestió del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) després de l'informe de la Sindicatura de Comptes (CiU), i a les infraestructures (CiU).

Pel que fa a les mocions, es votaran textos sobre la política per afrontar la crisi al sector del comerç (PP); sobre objectius de la política exterior (C's); sobre l'impacte de les zones de protecció especial per a ocells a la producció agrícola i la construcció de les infraestructures de regadiu (CiU); sobre l'aplicació de la legislació en matèria de persones en situació de dependència (CiU), i sobre les polítiques de reactivació de l'economia productiva i la indústria (CiU)
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bona noticia per molts municipis; esperem, que es reflecteixi en el nostre paisatge força aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari