dilluns, 2 de març del 2009

Part del ple de febrer...

EL PUNT, PUBLICA :
El govern de Calafell rebutja crear una comissió d'investigació
CiU ho va reclamar per aclarir les presumptes irregularitats denunciades
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa, necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la 27/02/09 02:00 - Calafell - A.P Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa, necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la Jordi Sánchez, alcalde de Calafell (PSC)

L'Ajuntament de Calafell no constituirà finalment una comissió d'investigació per aclarir les presumptes irregularitats econòmiques i administratives denunciades per una tècnica municipal, Maria Àngels Andreu. CiU ho va demanar formalment ahir en el ple en una moció, però tan sols va poder arrencar el suport del PP, mentre que els tres partits de l'executiu (PSC, ADMC i ERC) hi van votar en contra. L'alcalde, Jordi Sánchez, es va comprometre, però, a informar tots els grups.

Tensió entre el govern calafellenc i el principal grup de l'oposició, CiU, per les presumptes irregularitats i l'assetjament laboral denunciats per la tècnica municipal durant el mandat anterior i l'actual. Els convergents van sol·licitar, a través d'una moció, la constitució d'una comissió d'investigació, amb presència de tots els grups polítics del consistori, per aclarir els fets denunciats davant de la fiscalia. «Demanem a l'Ajuntament un compromís per la transparència i la voluntat de demostrar que realment no ha passat res al consistori», va defensar Olivella.

Compromís del govern

La petició de CiU, però, va topar amb l'oposició frontal de l'executiu local, que va considerar innecessària la creació d'aquest òrgan. «Per tractar d'aquest tema, hem de parlar a partir de coses concretes i de documents, però de moment no tenim res d'això», va assegurar l'alcalde, Jordi Sánchez (PSC). De fet, segons va explicar el portaveu de l'equip de govern, el també socialista Ramon Ferré, l'Ajuntament fins ara tan sols té constància del contenciós presentat per Andreu en què reclama el pagament de diverses hores extres que, segons consta en la denúncia, no li han estat reconegudes pel consistori. «S'ha obert un expedient informatiu i, a mesura que recollim més informació, l'anirem afegint», va dir Ferré, que va assegurar que aquest és el mateix procediment que es va seguir en el cas d'un policia local de Calafell, Miguel Ángel Hernández, que també va denunciar coaccions l'any passat.

L'alcalde calafellenc va considerar, a més, que la junta de portaveus ha de ser l'òrgan per informar els grups de l'evolució dels dos polèmics temes. «Em comprometo davant del ple a informar-vos de totes les novetats i de cada cop que el jutge ens requereixi algun tipus d'informació, i si cal convocaré una junta de portaveus exclusiva per tractar d'aquests temes», va afirmar, tot i que va rebutjar categòricament «entrar en el joc de llençar més brossa sobre Calafell».

Des de CiU, però, Olivella va afirmar que estava «indignat» i va dir a l'alcalde que «fa la sensació que té quelcom a amagar». Olivella, que va ser alcalde durant una part del mandat en què també s'han denunciat irregularitats, va afirmar que té «la consciència tranquil·la».

La moció de CiU només va rebre el suport del PP, també a l'oposició. La regidora Olga Elvira va afirmar que donaria suport a «qualsevol iniciativa en favor de la transparència».

--------------------------------------------------------------------------------------------------

- Amb pregunto :

TOT AIXÒ I MÉS, ENS DURÀ ALGUN LLOC ............... ?

Altre part del "plenari", que ara no tinc gens de ganes d'escriure amb fa pensar i recordar el bloc de Las cosas de Calafell, Informació i Participació pels ciutadans..................................................................... ...........................................y ésto que es ?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada