diumenge, 3 de maig del 2009

Dia Mundial de la Llibertat de Premsa



Dia Mundial de la Llibertat de Premsa





Dicho documento señala que: “La Libertad de expresión es la piedra angular de nuestras democracias. La democracia es indispensable para la paz y el desarrollo dentro y entre nuestros países. La Libertad de prensa es una parte clave e indivisible de la libertad de expresión”. Por otro lado, la Declaración de Chapultepec, animada por la Sociedad Interamericana de Prensa, expresa que: “Sólo mediante la libre expresión y circulación de ideas, la búsqueda y difusión de informaciones, la posibilidad de indagar y cuestionar, de exponer y reaccionar, de coincidir y discrepar, de dialogar y confrontar, de publicar y transmitir, es posible mantener una sociedad libre. Sólo mediante la práctica de estos principios será posible garantizar a los ciudadanos y grupos su derecho a recibir información imparcial y oportuna”.



El Dia Mundial per a la Llibertat de Premsa és commemora el 3 de maig des de 1442. (Una errada ha fet que transcrivís una data de ben segur equivocada per aquest fet que s’esmenta. Un comentari ho evidenciava)



Pilar bàsic dels sistemes democràtics, eina imprescindible per al bon funcionament i el progrés de les societats.



En podríem parlar llarg i ample, precisament per axó, perquè encara que no fem premsa, sí podem dir allò que pensem i creiem sense censura, una important celebració a la llibertat d'expressió i al dret de l'informació, recordem no obstant que son moltes les nacions que no poden gaudir d'aquest dret que per nosaltres és quotidià!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada