dimarts, 10 de juliol de 2018

EL AYUNTAMIENTO DE CALAFELL CREARÁ UNA REGIDURÍA PARA LA PROTECCIÓN DE LOS ANIMALESL’Ajuntament de Calafell crearà una regidoria específicament dedicada a la protecció dels animals. Serà una àrea pionera que treballarà en els diferents projectes i iniciatives municipals entorn de la marca CalafellPetFriendly, que inclouen nous equipaments o campanyes perquè Calafell esdevingui, a tots els nivells, un municipi amic dels animals.

Ho ha anunciat l’alcalde, Ramon Ferré, en un acte organizat per Encoan, plataforma per la protecció animal i la natura de Calafell. Ferré ha avançat que, inicialment, s’estirarà del projecte ocupacional Calafell Crea per comptar amb els recursos humans necessaris. La idea és que la nova regidoria estigui operativa a partir del proper mes de setembre.

Segons l’alcalde, “volem que aquesta regidora s’ocupi de totes les qüestions relacionades amb els animals, des de l’aplicació de la nova normativa que l’Ajuntament ha aprovat als diferents projectes que tenim en cartera perquè Calafell esdevingui, de mica en mica, un municipi amic dels animals”.

Ferré ha esmentat dos projectes en concret. El més important és la creació d’un centre d’acollida d’animals, que atengui tots els que es troben abandonats amb una orientació molt marcada cap a l’adopció. “És una mancança fins i tot comarcal, que venim suplint des de fa anys amb solucions fora de la comarca i no sempre mancades de dificultats i controvèrsies”, ha dit l’alcalde.

“Nosaltres ho tirarem endavant a Calafell, amb ànim que el centre d’acollida puguin usar-lo altres municipis de la comarca que tenen la mateixa necessitat. Si més no ho farem per a gossos, però si és possible ho ampliarem també als gats”, afegeix Ferré. Una altra iniciativa que vol tirar endavant l’Ajuntament és una xarxa d’establiments PetFriendly, on els animals siguin benvinguts.

En el present mandat municipal, que va començar el 2015, ja s’han tirat endavant diverses iniciatives en pro dels animals. Per exemple, s’ha creat un correcan i circuit d’agilitat per a gossos, s’ha aprovat una nova ordenança municipal de tinença d’animals i s’ha regulat l’accès de mascotes a la platja i la gestió amb voluntaris de les colònies de gats de carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari