dissabte, 18 de juliol del 2009

A Segur de Calafell, tirant pel dret





Avui es un altre dia trist i fatídic per Segur de Calafell.

Un altre acte popular, ha estat desautoritzat per part del ajuntament centralista –sembla ser que amb l’amenaça de intervenció del “grisos”- per part de l’alcalde de Calafell, sense donar –per no tindre-la- cap justificació.



Prohibir que es celebri un missal lloant la patrona dels pescadors, en un lloc públic (ampli i sense risc per els demés usuaris) en el que cada any els segurencs celebren la festivitat de la Verge del Carme, sense cap cost per a l’ajuntament, es una decisió agosarada i fora de lloc per part del ajuntament.

Sobre tot perquè l’ajuntament l’havia autoritzat, com cada any, set dies abans.

Com se li pot dir a l’associació d’amarristes, a la Creu Roja, a la Cofradía de pescadors i a la totalitat de veïns convidats que una festa entranyable (la seva festa) que no tenen autorització de celebrar-la, indicant que només es possible si s’afegeixen a la de Calafell, i que en cas contrari pot intervenir la patrulla anti avalots ???.

Legalment aquesta decisió es com a poc, discutible.

Primer perquè amb l’acord de govern no deroguen l’autorització pronunciada per escrit set dies abans.

Segon perquè els espais públic son de ús públic i tan sols per motius de seguretat poden tindre un ús restringit.



Per altra banda sembla ser que alguns regidors de l’ajuntament –amb l’alcalde per davant- estan obsessionats amb la desaparició de la memòria històrica dels habitants de Segur de Calafell. Ho proba la desaparició del recorregut de la Rua de Carnaval per el nostre nucli i la dels reis mags, tots dos fets decretats per l’ajuntament.

L’Alcalde i el seu equip justifica aquestes decisions per la “necessària cohesió del nostre municipi”, els veïns de Segur no tenim clar aquesta necessitat donat que els perjudicats sempre som nosaltres i el beneficiat el nucli institucional.



Perquè no ens posen la regidoria del parats, dels pobres i dels necessitats i dels memoritzats a Segur? Pot ser així tindríem alguna oportunitat de ser escoltats i de fer valdre la nostra opinió. No parlo de la Regidoria de Benestar Social...aquesta sí està a Segur!!!

Tot i tenint en compte que som més del 50 per cent de les “ànimes” que cotitzen amb els seus impostos a l’engrandiment de les cohesions.



De fet, tot podria entendre-se’n si les decisions que es prenen per al “be comú” beneficiessin a la majoria però aquest no es el cas.



No obstant la “festa” s’ha realitzat, amb por, sense missal, descafeïnada i amb presencia policial. Érem uns 150 veïns i els propers dies donaran comte els diaris, fotos i entrevistes que donaran proba dels fets. Si l’alcalde ens vol denunciar –emparant-se amb l’acord de govern del dia 15 de juliol- tindrà les probes impreses en alguns diaris.



Els ciutadans de Segur em perdut part de la nostra historia, els comerços han perdut negoci i els organitzadors han perdut...., per axó, un altra cop, els habitants de Segur de Calafell tenim motius de queixa de les decisions del consistori que ens governa, cobra els nostres impostos i no compta amb les nostres tradicions!.

No sabem que passarà, però els que es vulguin presentar a les pròximes eleccions ja es poden anar preparant.

Falta de respecta per les nostres costums i tradicions, que anul·lan, com sempre, tirant pel dret, tant si vols com si no, i si no ens agrada..., sempre podem anar-nos a Calafell!



Per més i bona informació Bolg Port de Calafell, que l'hi descobert gràcies El Blog de Calafell.



Vull aclarir que ha estat un acte que han participat membres de CIU, PP, ICV, A. Amarristes de Segur de Calafell, A. Veïns, AVSU y veïns assabentats del fet, el que succeeix, es que cadascun truca a on coneix i la noticia al Diari EL PUNT ha resultat com si fora AVSU qui convoqués, ha estat un acte de tots els que hi hem participat !!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada