dimecres, 1 d’agost de 2018

DIUMENGE VINENT COMENÇA EL SONAESTIU


Diumenge vinent, 5 d’agost, arrenca a Calafell el Sonaestiu 2018, un cicle format pel Festival de Música del Baix Penedès i les Nits al Castell. És una programació veterana, basada en la música clàssica i el jazz, en el sentit més ampli d’ambdós gèneres, i sempre amb una filosofia popular, tant de repertoris com de públics i preus. És més, el Sonaestiu renova el compromís amb els intèrprets del país, sense renunciar a formacions i solistes internacionals.

El Festival de Música del Baix Penedès arriba enguany a la 43a edició, a l’escenari de l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell, tots els diumenges del mes d’agost a les 22.30 hores. En aquesta edició, s’aposta per un repertori molt clàssic, però amb varietat d’epòques, de la barroca a la contemporània, passant per la neoclàssica i al romàntica. El programa està farcit de grans compositors com Beethoven, Elgar, Mozart, Schubert, Mendelssohn, Bartók, Vivaldi i Haydn. Inclou una incursió en l’obra de l’argentí Ástor Piazzolla.

Un dels ganxos de la programació és la popular Simfonia número 9 de Dvorak, la famosa i popular Simfonia del Nou Món. Podrà escoltar-se en el concert del 12 d’agost. I en concert inaugural, el 5 d’agost, s’interpretaran diverses peces del compositor català Eduard Toldrà.

Les Nits al Castell

El Castell de la Santa Creu és, de la seva banda, l’escenari de les Nits al Castell. Enguany es manté l’oferta tradicional de jazz amb dos concerts, amb Two Sistas i amb Organology Trio & Sònia Pàez. El cicle es completa amb l’espectacle musical medieval que té lloc durant la celebració del Mercat Medieval (enguany amb la Companyia Drakonia), i amb un concert amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany es dedicarà al soul i la música popular americana (a càrrec de 2 Funky).

Les entrades per al Festival costen 10 euros i poden adquirir-se anticipadament a les oficines de Turisme de Calafell. Les localitats per a les Nits al Castell tenen un preu de 6 euros, excepte el concert de la Diada, que és gratuït, i poden comprar-se anticipadament a la taquilla del Castell durant l’horari d’obertura del monument.

L’Ajuntament convida tothom a gaudir d’aquestes propostes musicals de qualitat, que faran que aquest estiu doni moltes alegries, culturalment parlant, fent palesa l’etiqueta #CalafellésCultura

Cap comentari:

Publica un comentari