dilluns, 6 d’agost del 2018

QUEIXES DELS COMERCIANTS DE SEGUR PER LA ZONA TARONJA



La nova zona taronja que va entrar en funcionament a principis de l'estiu al Passeig Marítim de Segur de Calafell no agrada als comerciants d'aquest nucli de Calafell. L'Associació de Comerciants Segur Platja ha denunciat que la nova regulació els està provocant una caiguda de les vendes i dels clients, ja que aquests prefereixen anar a Cunit, on l'aparcament és gratuït. 

El secretari de l’associació, David Tobes, ha afirmat que la prova pilot per instaurar aparcaments de pagament a través del mètode zona taronja està donant uns resultats negatius i que els carrers «estan buits». Això els està afectant la facturació que fan entre juny i setembre, que representa un 60% de la que es fa tot l’any. El nou sistema d’aparcament regulat, que es va impulsar l'1 de juliol, només permet que deixin el cotxe al carrer gratuïtament els veïns que no tenen plaça de pàrquing. Els que en tenen, si deixen el cotxe al carrer, també han de pagar, tal com ho han de fer els estiuejants. Els empadronats, això sí, tenen descompte.

Caiguda del turisme

Ramon Ferré, alcalde de Calafell, ha respost que la baixada de vendes es pot deure a «una caiguda generalitzada del turisme». El batlle ha reiterat que la nova zona taronja s'ha impulsat perquè en aquests carrers pròxims al Passeig Marítim de Segur hi havia un cert «caos» pel fet que molts veïns i estiuejants aparcaven al carrer encara que tinguessin plaça de pàrquing privada. Això feia que hi hagués poca rotació de vehicles, i molts cotxes aparcats sobre les voreres. 

Amb tot, els comerciants creuen que la solució que ha buscat el consistori no ha donat un bon resultat pels negocis del barri. Tot i que David Toves reconeix que la nova fórmula ha aconseguit que els veïns deixin el cotxe als pàrquings privats, lamenta que també s'ha expulsat els estiuejants, que prefereixen buscar alternatives que no siguin de pagament, com la de Cunit. Tampoc creu que s'hagi aconseguit garantir la rotació de vehicles. «Els estiuejants que no tinguin pàrquing i vulguin quedar-se una setmana, pagaran la zona taronja i ja no mouran el cotxe perquè, sinó, perdran el tiquet», assegura, fent referència al fet que el nou sistema permet estacionar amb abonaments de fins a una setmana.

Crítiques dels comerciants, però els veïns estan «encantats»

Així, els botiguers demanen al consistori que reconsideri la prova pilot i escolti els «perjudicis» que pateixen els comerciants. Una petició que no sembla que faci canviar d'opinió el govern local. Ramon Ferré afirma que els veïns «estan encantats» amb la nova mesura, ja que hi ha «més facilitat per trobar lloc per aparcar». L'alcalde nega que s'estiguin expulsant els clients dels comerços, i inclou la situació en un context general de caiguda del turisme, que han notat tots els nuclis del municipi el juliol, segons el batlle. Una situació que espera que millori durant l'agost. L'Ajuntament esperarà el mes de setembre per fer una valoració de com ha funcionat la zona taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada