dimarts, 3 d’abril del 2018

NOVA INICIATIVA MUNICIPAL SOBRE EL PROBLEMA DELS EXCREMENTS DELS GOSSOS


L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa una nova iniciativa per conscienciar els propietaris de gossos de l’obligació de recollir-ne els excrements. Un grup d’agents cívics voluntaris, pertanyents a l’entitat Gossos en Acció, faran campanya pels carrers del municipi, tot informant sobre la normativa i sobre com actuar amb civisme amb les mascotes.

Els excrements no recollits són una de les principals queixes ciutadans a Calafell, en tots els canals de participació, fòrums, xarxes socials... L’Ajuntament fa temps que multa els infractors de l’ordenança municipal de tinença d’animals, que obliga a recollir les deposicions dels gossos. Però no renuncia a la informació i la conscienciació per mirar de canviar les conductes incíviques.

Aquesta Setmana Santa, els agents cívics voluntaris ja han començat a recórrer les zones més concorregudes del municipi. Ho fan acompanyats dels seus propis gossos i distribueixen informació impresa de l’Ajuntament i parlen amb els propietaris de gossos que troben. A més de la qüestió dels excrements, es plantegen temes com la responsabilitat en la tinença, l’adopció o l’esterilització de mascotes..., i es fa campanya específicament contra l’abandonament.

La campanya és indefinida en el temps i anirà incorporant activitats, com visites a les escoles, a les residències geriàtriques, a les entitats...

Marina Ordoño, presidenta de Gossos en Acció, explica que “tenim un Ajuntament que ens dóna facilitats als propietaris de gossos, per exemple obrint les platges, i creiem que, a més de l’obligació legal, hem de correspondre amb civisme. Si no cuidem aquests espais que ens han obert, ens els poden tornar a tancar”.

De la seva banda, la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament, Helena Rubio, diu que “l’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar els propietaris d’animals que tinguin cura del municipi. Els gossos no són culpables ni responsables i els hem de tractar, dins de la comunitat o el municipi, com un més de la família”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada