dimarts, 3 d’abril del 2018

PLA PER COMBATRE L´ATUR AL BAIX PENEDÈS


El Consell Comarcal del Baix Penedès, juntament amb els ajuntaments dels catorze municipis de la comarca, ha posat en marxa un pla pilot per mirar de combatre l'atur, que és un dels més alts de Catalunya. Gràcies al finançament del SOC, el pla suposa que, per primer cop, els diferents serveis d'ocupació municipal treballin de forma coordinada, amb l'objectiu de «detectar les necessitats de les empreses del territori i fer una formació a diferents ciutadans d'acord amb aquestes necessitats», tal com ha explicat la presidenta del Consell, Eva Serramià.

D'aquesta manera, el pla preveu que 75 persones del Baix Penedès que estan a l'atur rebin una capacitació de 120 hores en empreses de la comarca, una formació que està relacionada amb la demanda de treballadors que s'ha detectat. Així, aquestes accions de capacitació seran en tres àmbits, que són els de soldador, operari industrial del sector logístic, i auxiliar de cambrer de pisos. La formació es farà a les mateixes empreses, amb la possibilitat de fer treballs pràctics. 

Criteris de la selecció

Actualment s'ha engegat la selecció dels candidats, els quals es poden apuntar a través d'un formulari que trobaran a la web del projecte. Segons els tècnics del consell, en el criteri de selecció primaran aspectes com l'equitat territorial —perquè se'n beneficiïn ciutadans de tots els municipis— l'edat, el temps que es porta a l'atur i l'interès que mostrin en el projecte. El pla pilot es desenvoluparà fins al 31 de desembre.

Segons apunten des del Consell, el treball coordinat dels diferents serveis d'ocupació municipals ha de permetre «detectar millor les ofertes i les necessitats de les empreses del territori», alhora que es poden donar «respostes més eficaces». Per aquells municipis que no tenen servei d'ocupació, a més a més, suposa «ampliar el ventall d'ofertes a les quals es poden acollir els ciutadans per buscar feina», segons ha afegit l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Magí Pallarès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada