divendres, 22 de juny de 2018

ARRENQUEN LES OBRES DEL CENTRE CÍVIC AL PORT DE SEGURJa són en marxa les obres del nou centre cívic i la biblioteca del Port de Segur. Els nous equipaments, que inclouen també un casal jove, es creen adequant un dels edificis del recinte portuari, que és propietat de l’Ajuntament.

Actualment, s’executen els treballs de la primera fase del projecte. El concurs el va guanyar l’empresa Cobra Instalaciones y Servicios SA, per un preu de 635.280,48 euros, IVA inclòs. Les obres tenen un termini d’execució de 4 mesos, per la qual cosa acabaran a principis de la tardor.

Posteriorment, el projecte es rematarà amb una segona fase, valorada en 159.250,04 euros (IVA inclòs). I finalment, hi haurà una altra despesa per equipar les instal·lacions.

El centre cívic ocuparà una superfície de 1.000 metres quadrats, en planta baixa, i la biblioteca, de 500, just a sobre. La diferència correspon a una gran terrassa que també podrà usar-se per a actes i activitats. Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “tots aquests equipaments implicaran un moviment constant i diari de persones al Port, que donarà molta vida a un espai molt desaprofitat i, de vegades, desèrtic”.

Ferré afegeix que l’impacte del centre cívic i la biblioteca serà molt gran, tenint en compte que el barri de Segur Platja té el 25% de la població empadronada a tot el municipi. “Quedarà atesa una demanda molt important de Segur”, diu, “perquè el gran creixement poblacional del nucli fa necessaris espais de socialització i no teníem els equipaments corresponents, o eren del tot insuficients”.

L’alcalde destaca que s’hi farà també un casal jove, que ja preveia el Pla Local de Joventut actualment en vigor: “S’hi podrà treballar amb el jovent de manera més propera. Cal un treball específic i exhaustiu en aquest sector de la població, que pateix problemes d’integració social i fins i tot una certa marginalitat”.

Cap comentari:

Publica un comentari