dimecres, 20 de juny de 2018

CALAFELL CREA UN SERVEI PER AJUDAR A LES ENTITATS


L’Ajuntament de Calafell crea un servei que ajudarà les entitats locals a complir les seves obligacions legals, cada cop més nombroses i complexes. Aquest assessorament, del tot gratuït, ha estat presentat a les associacions culturals, socials, veïnals, escolars..., en una sessió de participació en la qual s’ha fet una presentació sobre les principals situacions legals que han d’encarar aquests col·lectius.

Segons ha explicat l’alcalde, Ramon Ferré, “contínuament estem demanant més informació i papers a les entitats, i no és per perjudicar-les o perquè no les estimem, sinó perquè a nosaltres també ens exigeixen més i més”. Ferré ha posat l’exemple de les subvencions: “Per pagar-les són necessàries unes justificacions que són molt farragoses, però no queda altra, perquè l’Ajuntament no pot pagar-les si no és així”. I ha recordat que hi ha aspectes legals sobre protecció de dades, contractació pública, fiscalitat o seguretat social, que les entitats han de tenir en compte per evitar-se problemes.

Per això, l’Ajuntament activa un servei que prestarà la Fundació Santa Teresa del Vendrell en el marc del projecte ocupacional Calafell Crea. Aquest servei aconsellarà les entitats com complir les seves obligacions legals i les ajudarà en la documentació, tràmits...

És molt important que les entitats i associacions estiguin al dia en aquestes qüestions, ja que els problemes que es poden derivar de l’incompliment poden ser importants i potencialment greus. Tant per a l’entitat com per a la seva junta directiva, que pot incórrer en responsabilitats de les quals hagi de respondre amb el seu patrimoni personal.

Cap comentari:

Publica un comentari