dilluns, 28 de maig del 2018

AMPLIACIÓN DE LA DEPURADORA DE CALAFELL



L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anunciat que ampliarà l’estació depuradora d’aigües residuals de Calafell, a causa de la saturació de la seva capacitat actual. L’ACA també farà una àmplia rehabilitació de les instal·lacions actuals, que pateixen un important desgast després d’un quart de segle de funcionament.

A més, també es rehabilitarà i millorarà l’estació de bombament que hi ha a la rotonda de la Creu Roja. Aquesta instal·lació també necessita una reparació estructural i corregir-hi moltes deficiències.

El cost d’aquestes inversions anirà a càrrec de l’ACA, que se’n farà càrrec íntegrament, sense que calgui cap aportació municipal. Tanmateix, no serà una actuació immediata, ja que encara no hi ha ni redactat el projecte. El tràmit que caldrà fer comença per licitar l’elaboració del projecte. Un cop redactat, hauran de sortir a subhasta les obres. I finalment, fer-se, tot entenent que els treballs portaran segurament un temps considerable.

La depuradora de Calafell té capacitat per tractar 12.000 metres cúbics d’aigües residuals al dia. Permet atendre una mitjana de població de 70.000 habitants, que resulta insuficient durant la temporada alta d’estiu. L’estació compta amb 10,3 quilòmetres de col·lectors i sis bombaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada