divendres, 11 de maig de 2018

JORNADES GASTRONÒMIQUES DE L´ARROSSEJATCalafell celebra a partir del 14 de maig les jornades gastronòmiques de l’arrossejat

Tretze restaurants locals serveixen menús que tindran com a plat principal la recepta tradicional dels pescadors.

Calafell celebra a partir del 14 de maig, i fins al 2 de juny, la setena edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat, el plat tradicional dels pescadors locals. Tretze dels millors restaurants calafellencs ofereixen uns menús en els quals el plat principal serà l’arrossejat, amb preus d’entre 24,50 i 49 euros.

Els restaurants que participen en aquestes jornades són 4R Miramar, A Can Pilis, El Bot, Eusebio, Hotel Allotjament Antiga, La Barca de Ca l’Ardet, La Bodegueta del Pa Torrat, L’Àncora, Las Brasas, Maite Etxea, Masia de la Platja, Mediterrani i Vell Papiol.

Durant les jornades se celebrarà el 34è Arrossejat Popular. Serà el diumenge 27 de maig, a la zona de la Confraria de Pescadors. Com de costum, hi haurà tres torns de servei (13 h, 14 h i 15 h), per poder gaudir d’un arrossejat acabat de fer i sense grans cues. Els tiquets (9 euros) es podran comprar anticipadament a la Regidoria de Turisme o adquirir-los el mateix dia.

A més, enguany l’Arrossejat Popular torna al seu format original, és a dir separat dels actes de la Fira del Mar, que es farà els dies 2 i 3 de juny.

El menjar dels pescadors

Aquestes activitats donen a conéixer una recepta tradicional, formada en realitat per dos plats: un de fideus rossos i un de patates amb rap. Els seus orígens rauen en èpoques de fam, quan pescadors i pagesos s’intercanviaven productes de poc cost o sense sortida al mercat.

Avui, en canvi, la matèria primera s’ha revaloritzat i, tot i que continua consumint-se en l’àmbit domèstic i amb el gust contundent de sempre, s’ha “afinat” i adaptat al gust més contemporani i pot trobar-se entre els plats més selectes de les cartes dels restaurants.

La tinent d’alcalde de Turisme, Maite González, ha explicat que “aquesta és una esplèndida iniciativa per potenciar la gastronomia calafellenca, que, no ho oblidem, és un dels ganxos del nostre municipi i un recurs turístic excel·lent”. I afegeix que “és un àpat típicament mariner que s’ha anat conservant de pares a fills, però que també s’ha convertit en el plat de referència de la gastronomia calafellenca”.

Cap comentari:

Publica un comentari