divendres, 4 de maig del 2018

ELS DELICTES BAIXEN A CALAFELL UN 5,7 %


Els fets delictius baixen a Calafell un 5,7% en el darrer any

Minven tots els delictes més habituals, entre ells els robatoris de tota mena

Els fets delictius han baixat a Calafell un 5,7% en el darrer any, segons dades que s’han exposat en la junta local de seguretat celebrada aquest 3 de maig. Han minvat tots els delictes més habituals, entre ells els robatoris de tota mena. I l’eficàcia policial ha crescut, ja que s’han produït un 28,8% més de detencions per aquests fets.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “és el tercer any consecutiu que els delictes baixen a Calafell i, per tant, no esten davant d’una casualitat”. Afegeix que “això s’ha degut a la bona feina de les forces de seguretat, i a la coordinació entre elles, i ho demostra que s’han aclarit més casos, amb les corresponents detencions”.

De la seva banda, el director territorial del departament d’Interior, Joan Carles de la Monja, ha indicat que “les dades són bones, i això ens fa patir, perquè pot ser que algun dia no siguin tan bones, però s’està treballant bé: a Calafell els fets delictius estan baixant, quan la mitjana del conjunt del país és d’un lleuger augment”.

A la junta local de seguretat s’ha destacat que els delictes contra les persones han baixat un 8,8%. Però també han baixat els delictes contra el patrimoni, en aquest cas en un 5,4%. En particular, els robatoris amb força han caigut un 23%; els robatoris amb força a domicilis, un 18,4%; i les estrabades, un 42,9%.

Les plantacions de marihuana
Un treball policial lent, però que va donant resultats, és la lluita contra les plantacions de marihuana a l’interior d’habitatges. En la junta de seguretat, la Guàrdia Civil, cos responsable de la lluita contra les drogues, ha informat que, en el darrer any, a Calafell s’han confiscat 2.000 plantes i s’ha detingut 8 persones, en diverses operacions realitzades amb la cooperació de la Policia local.

Els accidents i els atropellaments
S’ha constat un progrés molt significatiu en seguretat viària, ja que s’ha aconseguit reduir a pràcticament la meitat (cauen un 46,4%) els atropellaments. Era una qüestió greu, ja que al nostre municipi es doblava la mitjana catalana. L’Ajuntament ha començat a prendre algunes mesures per prevenir atropellaments, a més d’estar elaborant un pla de seguretat viària, encarregat a un dels màxims experts europeus en la matèria.

Tanmateix, no s’ha aconseguit reduir el nombre d’accidents de vehicles, que continuen creixent, sobretot en un gran nombre de petits accidents amb danys materials.

Els Jocs Mediterranis
La junta local de seguretat ha planificat els dispositius policials dels propers mesos. Però no tan sols els de la temporada d’estiu, ja que enguany el municipi de Calafell acull un gran esdeveniment internacional, en ser una de les seus dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. S’han començat a planificar el dispositiu que donarà seguretat tant als esportistes participants com als visitants que rebi el municipi durant la competició de futbol. “Estarà tot a punt perquè aquests Jocs siguin un èxit, també en seguretat, però a més hem tractat els dipositius habituals que comencen en aquesta època de l’any, com el top manta o el control del lleure nocturn, o el reforç de la seguretat ciutadana per l’increment estacional de la població”, ha subratllat l’alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada