diumenge, 6 de maig de 2018

CALAFELL PARTICIPA EN EL PROGRAMA DE PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA


Calafell participa en el programa de prevenció del càncer de mama que impulsen la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer i el Servei Català de la Salut. Cada dos anys, les dones que tenen entre 50 i 69 anys són citades per carta a fer-se una mamografia, totalment gratuïta. Les primeres citacions s’han remés aquest mes de desembre i continuaran enviant-se fins a juliol de l’any vinent.

El càncer de mama és una malaltia freqüent entre les dones a partir dels 50 anys, que por curar-se si es detecta a temps. La mamografia és actualment el mètode més fiable per detectar lesions molt petites.

La majoria de vegades, la mamografia confirma que no hi ha cap anomalia, però en alguns casos és necessària la realització d’alguna prova més que ajudarà a sortir de dubtes i descartar l’existència de malaltia. En molt poques ocasions es detectarà un càncer, però no cal angoixar-se, ja que llavors és millor saber-ho i guanyar un temps decisiu per al tractament i la curació.

El programa preventiu que es desenvolupa al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre es tira endavant als hospitals públics, els centres d’atenció primària i les unitats d’atenció a la salut sexual i reproductiva.

El programa té un telèfon d’atenció a les usuàries (977 32 68 00) per ajudar a aclarir qualsevol dubte o demanar més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari