dimarts, 22 de maig del 2018

CALAFELL HAURÀ D´ANAR ALS TRIBUNALS PER LA SEVA ADHESIÓ A L´AMI



L'adhesió de l'Ajuntament de Calafell a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) acabarà als tribunals. L'alcalde del municipi, Ramon Ferré, ha confirmat a aquest mitjà que el consistori ha rebut una citació per anar a judici el 2 de febrer del 2019. La denúncia va ser interposada per la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, i ara els tribunals han fixat la data del judici.

Calafell va entrar a l'AMI després d'una votació secreta amb una urna que es va fer al ple del mes de setembre del 2015. Dotze regidors van votar a favor, i nou ho van fer en contra. Partits com el PP i C's van oposar-se a aquesta adhesió, criticant que es destinés una partida de 1.800 euros anuals a aquesta entitat. Tot i aquestes crítiques, el PP va aprovar el pressupost del passat 2017, on hi havia aquesta partida.

Quota de 1.800 euros

Ramon Ferré ha explicat que el govern s'ha limitat a complir l'acord de ple del setembre del 2015. L'adhesió a l'AMI comporta el pagament anual d'una partida, que en el cas de Calafell és de 1.800 euros. Calafell és el municipi més gran del Baix Penedès que forma part de l'AMI —el ple del Vendrell va rebutjar entrar-hi— tot i que té un govern format per PSC, PP i la UAM.

Fa més d'un any, la justícia ja va dirimir sobre l'adhesió de Reus a l'AMI, i va anul·lar la seva entrada. En aquell cas, va ser Societat Civil Catalana (SCC) qui va denunciar l'adhesió del consistori del Baix Camp. La sentència del jutjat número 1 de Tarragona va ser la primera en aquest sentit, i qüestionava el pagament d'una quota anual per part dels consistoris. En el cas de Calafell, el judici se celebrarà el febrer del 2019. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada