dilluns, 19 de març de 2018

CALAFELL: DEL SUSPENS A L´EXCEL-LENT


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha confirmat la renovació del segell de transparència Informativa a l’Ajuntament de Calafell. Per tercer any consecutiu Calafell aconsegueix repetir puntuació, el 94,23% de compliment dels indicadors del segell (49 dels 52), tot i que els criteris s’han anat fent més exigents d’any en any.

El lliurament del guardó es farà en un acte públic el proper 25 d’abril, al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha mostrat la seva satisfacció per la renovació del guardó. “De suspendre lamentablement en transparència, hem passat a assolir tres excel·lents seguits. Era un dels nostres objectius per a aquest mandat i el canvi no pot ser més evident”, ha explicat. I ha afegit: “Hi ha marge per millorar en els tres indicadors que encara no complim, tot i que també cal dir que en al menys un cas la informació és abudant per altres canals diferents a la web, que és l’únic que valora la UAB”.

Del suspens a l’excel·lent

Calafell va obtenir el segell per primer cop el 2016, en l’avaluació relativa a 2015. Llavors va passar de suspendre a obtenir un excel·lent en només un any. En l’avaluació referida a 2014, la puntuació va ser del 39,02%. En l’anterior, relativa al 2013, havia estat fins i tot inferior: el 36,59%%. En canvi, en la revisió referida a 2015, es va saltar fins al 94,23%.

El segell Infoparticipa valora el grau de transparència dels ajuntaments, a partir d’un seguit d’indicadors relatius a les seves webs, avaluats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB.

Cap comentari:

Publica un comentari