dimecres, 21 de març del 2018

L´ÚLTIMA OBRA DEL PLA DE BARRIS DEL NUCLI ANTIC


La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el projecte de remodelació dels carrers Principal, Joan Miró, Cal Viola i Marquès de Samà. És l’última obra del Pla de Barris del nucli antic i completa els carrers que mancaven d’aquest àmbit del nucli històric del Poble, un cop han començat les obres al carrer de Mar i adjacents.

El pressupost d’aquest projecte és de 735.313’69 euros. L’Ajuntament n’aporta la meitat, i l’altre 50%, la Generalitat, d’acord amb la fórmula de finançament de tot el Pla de Barris. La part de l’Ajuntament ha quedat resolta amb una recent modificació pressupostària. Les obres s’hauran d’acabar abans de final d’any per no perdre el finançament de la Generalitat.

Els quatre carrers rebran el mateix tractament funcional i estètic que la resta de vies del nucli antic que s’han remodelat en els darrers anys. És a dir, es convertiran en carrers de plataforma única per solventar la seva gran mancança, l’estretor de les voreres, i seran pavimentats amb llambordins.També es renovaran les xarxes de serveis (enllumenat, aigua, clavegueram...). I se suprimiran tots els clabejats aeris.
Segons explica el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, “quan ens vam fer càrrec del govern, el juny de 2015, només hi havia executat un 30% del Pla de Barris del nucli antic, però podrem completar el 100% dins del termini”. Perín ha afegit que “ha calgut fer un autèntic sprint perquè quedaven obres de molta entitat, però l’esforç val la pena, com ja s’està veient en les places i els carrers remodelats, que han quanyat una qualitat extraordinària”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada